U Gdansku srušen jedan vrlo zanimljiv i značajan UFC rekord (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.10.2017 17:11h Autor:

Emmett vs. Arantes

MMA borac iz Teama Alpha Male, Josh Emmett, vlasnik je novog UFC rekorda i to onog po broju koliko je puta protivnika udarcem poslao na pod, za vrijeme trajanja jedne runde.

Emmettu je ovo bila prva borba u perolakoj kategoriji, a za taj se potez odlučio nakon poraza u prošloj UFC borbi, kada je sudačkom odlukom bolji od njega bio Desmond Green. Emmett je visok samo 168 centimetara pa je shvatio da više ne može nastupati u kategoriji do 70 kilograma te ga je prvi poraz u karijeri natjerao na ovaj potez.

U prvoj borbi do 66 kilograma čekao ga je Felipe Arantes, opaki brazilski grappler, ali također i borac nelošeg stand upa. No, Emmett ga je četiri puta u prvoj rundi uspio poslati u “knockdown”, čime je postavio UFC rekord. Ipak, niti jedan od tih udaraca nije bio tolik jak da je na Brazilcu ostavio neku štetu te je on podosta lako prošetao do svog kuta. Upravo zbog toga su i UFC-ovi komentari rekli kako je možda namjerno nakon udaraca padao na pod, s ciljem da protivnika odvede u parter, odakle će nešto pokušati napraviti iz guarda.

To se nije dogodilo i Emmett je tu rundu kod dva suca dobio rezultatom 10-8, dok je jedan smatrao kako je bio dovoljno uvjerljiv da mu dodijeli ogromnih 10-7. U videu ispod teksta možete pogledati udarce kojima je Emmett došao do ovog vrijednog i značajnog rekorda.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI