Tyrone Spong razgovara s Danom Whiteom o dolasku u UFC!

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.07.2015 10:21h Autor:

Tyrone Spong

"Imam dobar odnos s Danom, dobro se slažemo. Pitate me pregovaram li s  UFC-om? Ne zapravo, ne ozbiljno. Ali pričao sam s Danom Whiteom baš danas… Nikad ne znaš", izjavo je planetarno popularni Tyrone Spong, svjetska kick boksing zvijezda, ali i stand up trener u popularnim Blackziliansima.

S obzirom da se tijekom snimanja posljednje sezone The Ultimate Fightera zbližio s predsjednikom UFC-a, krenula su nagađanja da bi Sponga uskoro mogli vidjeti i u slavnom oktogonu. Posljednji kick boksing dvoboj odradio je prošle godine u Gloryju kada je u meču protiv Gohkana Sakija pretrpio neugodan lom noge. U međuvremenu se bacio i u profesionalni boks, no MMA mu je i dalje jedan od fokusa.

"Stvarno se volim boriti u Dublinu, vole me tamo. Oni cijene prave borce", poručio je Spong sugeriravši da bi upravo u Irskoj volio debitirati za UFC.

Ipak, to je još daleko od realiziacije. Je li problem u nedostatku MMA iskustva?

"Ne, to nije problem. Više je u igri to da se radi o ekskluzivnoj promociji gdje kada potpišeš ugovor više ne možeš nastupati u drugim promocijama. Možda sam previše velika zvijezda za ovaj UFC", našalio se Spong i dodao:

"Borio bih se u poluteškoj kategoriji."

Poznato je kako je Nizozemac surinamskog porijekla izazvao i Vladimira Klička. Stoji li i dalje kod toga?

"U boksu bih se borio u teškoj kategoriji. Tih par kila, uvijek se borci nešto bune. Naravno da morate zadovoljiti vagu, ali nikada nisam shvaćao probleme oko par kilograma. Ja nisam prevelik teškaš, nisam niti premalen, no imam veliko srce."

"Treniram s nekoliko trening partnera koji su ujedno i trening partneri Vladimira Klička. Sparirao sam s njima i moram reći da sam bio vrlo uspješan. Ne bih radio ništa u što ne vjerujem, a vjerujem da bih bio sjajan profesionalni boksač", zaključio je Spong.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI