Tyron Woodley: Želim biti najveći ikad, pobjeda protiv Maie mi neće puno pomoći u tome

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.07.2017 18:47h Autor:

Tyron Woodley (Instagram)

Tyron Woodley nastavlja svoj šampionski UFC put, a u subotu ga čeka treća obrana titule. Protivnik je Demian Maia, za kojeg Woodley smatra kako je ozbiljan protivnik, ali i protivnik nad kojim mu pobjeda neće pomoći u ostvarenju njegovog krajnjeg cilja.

Krajnji cilj je da ga ljudi vide kao najboljeg borca do 77 kilograma koji se ikad borio. Što sigurno nije lako postići kraj rezimea koji kraj svog imena imaju Matt Hughes i Georges St-Pierre, dva borca koji sigurno pripadaju među najveće ikad. Da bi Woodley došao blizu njih trebaju mu pobjede, a prva iduća prepreka je Demian Maia.

“Želim postati najveći ikad, a ovo je tek jedan korak prema tome. No, budimo realni, to baš i nije toliko velik korak. Tu postoji tip imena Georges St-Pierre koji priča kako se i dalje želi boriti, tu je Nick Diaz, koji je po meni Top 5 velteraš svih vremena. Postoje još neke borbe i protivnici koji me mogu učiniti najvećim velterašem ikad”, rekao je Woodley na temu svog subotnjeg protivnika.

Još nešto što mu mnogi zamjeraju je ne toliko atraktivan stil borbe. Kada bi se Woodley borio zanimljivije fanovima, vjerojatno bi ga oni prije prihvatili. Ovako je još uvijek jedan od najomraženijih UFC boraca, i to ne samo ako gledamo na prvake divizija.

“Priznajem da bih se mogao boriti malo otvorenije. Posjedujem sve što mi je potrebno za to, imam sve vještine, eksplozivnost i kondiciju. Vjerujem kako će se to sve više vidjeti svakom borbom. Ja nisam prvak koji želi dvije ili tri borbe, nakon čega bih izašao iz toga. Želim rasti kao prvak i postati superzvijezda”, dodao je.

Woodley bi se nakon borbe protiv Maie mogao boriti protiv St-Pierrea, a tako nešto su izgledali i posljednji planovi UFC-a. No, potencijalna borba Kanađanina protiv Michaela Bispinga je i dalje aktualna i svakako ima utjecaja na to protiv koga bi se Woodley, ukoliko savlada Maiu, iduće trebao boriti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI