Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Tyron Woodley brani titulu u sunaslovnoj UFC 235 borbi! | Fight Site

Tyron Woodley brani titulu u sunaslovnoj UFC 235 borbi!

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.01.2019 19:33h Autor:

Tyron Woodley

Napokon je ugovorena i borba za naslov prvaka velter kategorije. Tyron Woodley ipak će nastupiti na UFC 235 eventu, a protivnik će mu biti onaj kojeg je Dana White ne tako davno najavio. Ukratko, Colby Covington je preskočen, a za titulu će se boriti Kamaru Usman.

Nakon svih drama oko mogućnosti i nemogućnosti nastupa Tyrona Woodleya te njegovih izjava kako će titulu prvo braniti protiv Colbya Covingtona, situacija je riješena na način kakav se mogao pretpostaviti, onaj kakav najbolje odgovara UFC-u. Tyron Woodley će biti zdrav i spreman te će 2. ožujka braniti titulu prvaka. To je na neki način postalo jasno već kada je Dana White najavio kako će se Kamaru Usman tog datuma boriti za titulu, bilo da ona bude kod Woodleya ili upražnjena. Tako je Woodley ostao bez izbora, iako je još jučer govorio da je Covington onaj s kime prvo želi ukrstiti snage.

Usman je zapravo Covingtona preskočio nakon svog posljednjeg nastupa, kada je u potpunosti izdominirao borbu protiv Rafaela Dos Anjosa. Protiv istog borca je u borbi za privremenu titulu uvjerljiv bio i Covington, no on je bez titule ostao nakon što se nije mogao boriti protiv Woodleya onog datuma kada je UFC imao namjeru pa je na kraju to odradio Darren Till. Dana White je govorio da se ne mora brinuti te da će biti idući, no čini se da najomraženiji borac svijeta niti gazdi baš nije drag te je ovim putem ostavljen sa strane.

Ova borba odlazi tako na isti event koji je danas dobio svoju glavnu borbu, odnosno Jona Jonesa protiv Anthonya Smitha. Tim putem su Woodley i Usman sunaslovna borba eventa, koji osim toga na svom programu ima i debi Bena Askrena protiv Robbiea Lawlera. Spektakl je u svakom slučaju u najavi jer tu su još i borbe Holly Holm protiv Aspen Ladd te Jeremya Stephensa protiv Zabita Magomedsharipova. Ukoliko situacija ostane ovakva, ovo je svakako najjači UFC event još od UFC 217, održanog u studenom 2017. godine.

Woodleyu će inače ovo biti peta obrana titule, koju je 2016. godine oduzeo Robbieu Lawleru. Dva puta ju je obranio protiv Stephena Thompsona, a onda i protiv Demiana Maie te Darrena Tilla. Usman je trenutno u nizu od devet UFC pobjeda, a prati ga glasina kako tijekom njih nije izgubio niti jednu rundu. Ovo je svakako nevjerojatna borba u kojoj ćemo svi uživati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI