Tužilaštvo proširilo optužnicu, Oezdemiru prijeti 5 godina zatvora!

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.12.2017 10:29h Autor:

Volkan Oezdemir

Stvari se u prilično brzo razvijaju u kriminalnom slučaju koji se vodi protiv Volkana Oezdemira, čovjeka koji će za tri tjedna pokušati postati UFC prvak u poluteškoj kategoriji. Podsjećamo kako je ovaj švicarski borilački fenomen sudjelovao u barskoj tučnjavi još prošlog ljeta, a da je prije nešto više od mjesec dana uhićen u SAD-u. No, unatoč problemima sa zakonom, UFC mu je odlučio dati priliku protiv Daniela Cormiera na UFC-u 220.

Američki mediji javljaju kako država Florida ide dalje u slučaju protiv UFC borca, a odredili su i datum kada se mora pojaviti sljedeći put ispred suda. Prema javno poznatim podacima to bi se trebalo dogoditi 9. siječnja na “Broward County Seventeenth Judicial Circuit” sudu ispred sutkinje Barbare R. Duffy. Samo jedanaest dana kasnije bi trebao nastupiti u “co-main” eventu UFC-a 220.

Ukoliko se Oezdemir ne pojavi pred sudom, bit će uhićen jer je takav nalog izdan 15. prosinca od strane javnog tužitelja na Floridi. Za djelo koje mu se stavlja na teret, a koje podrazumjeva težak fizički napad s teškim posljedicama, Oezdemir bi mogao završiti u zatvoru na čak pet godina prema trenutačnom zakonu. To je mnogo iznad onoga što je njegov odvjetnik očekivao nakon prvih saslušanja kada još nije bilo poznato za što će ga državno tužiteljstvo teretiti. Tada je odvjetnik Zimet tvrdio da se njegov klijent samo branio od napada, a da se zapravo radilo tek o običnoj barskoj tučnjavi. No, tužilaštvo je kasnije proširilo svoju optužnicu te je ispred Ozedemira teška pravna bitka ukoliko želi ostati na slobodi.

Podsjećamo kako je Oezdemir još 12. kolovoza u Fort Lauderdaleu (Florida) ispred bara “Copone’s” udario Kevina Cohena. Ova je od siline udarca bio u nesvijesti čak 14 minuta, a kasnije je prevezen u bolnicu gdje su mu utvrđene ozljede lica i potres mozga.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI