Tuivasa protiv Ivanova na eventu u Chicagu

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.03.2019 17:50h Autor:

Tai Tuivasa i Mark Hunt

Teškaška borba između Taia Tuivase i Blagoi Ivanova dogovorena je za UFC 238. U pitanju je priredba koju će u lipnju ugostiti “Windy City”, Chicago.

Svaka Top 15 teškaška borba nešto je što sa sobom povlači pažnju MMA fanova, a posebno ako je u pitanju međusobna borba dva borca koje se smatra velikim potencijalima. U ovom slučaju to su također i žrtve Juniora Dos Santosa, što je zapravo samo još jedan razlog za ovakvo jedno uparivanje. 8. lipnja u Chicagu sučelit će se Tai Tuivasa i Blagoi Ivanov.

Za 26-godišnjeg Tuivasu (8-1, 3-1 UFC) to će biti prva borba nakon poraza koji mu je “Cigano” nanio u prosincu prošle godine. Bio je to njegov prvi službeni profesionalni poraz i to baš u trenucima kad je krenuo graditi svoj put prema vrhu. Poražen je prekidom točno na sredini druge runde i njegov trenutni rast zaustavljen je na 12. mjestu ljestvice izazivača teške kategorije.

U borbu će u malo boljem raspoloženju ući Blagoi Ivanov (17-2, 1-1 UFC). Bugarski borac je Dos Santosa za protivnika imao već u svom UFC debi nastupu te je poražen sudačkom odlukom nakon pet rundi. On u toj borbi jednostavno nije uspio prići Brazilcu te se dokazalo kako taktički još nije spreman. Ipak, prije nešto više od dva tjedna upisao je svoju prvu UFC pobjedu. U izuzetno neizvjesnoj borbi, sudačkom je odlukom bio bolji od povratnika Bena Rothwella te je uskočio na službeni ranking, gdje se nalazi na 14. mjestu.

Ova borca odlazi na priredbu koja za sada sadrži borbu za titulu ženske muha kategorije između Valentine Shevchenko i Jessice Eye, no očekuje se kako će se naći još barem jedna borba za titulu prvaka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tai ‘BamBam’ Tuivasa | FTA (@bambamtuivasa)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI