Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
TUF pobjednica perolake kategorije novu borbu ugovorila u bantamu | Fight Site

TUF pobjednica perolake kategorije novu borbu ugovorila u bantamu

UFC 26.12.2018 11:25h Autor:

Macy Chiasson

Pobjednica posljednje sezone Ultimate Fightera, Macy Chiasson, borkinja je s kojem je trebalo startati građenje UFC-ove ženske perolake kategorije. Opak, niti mjesec dana nakon što je osvojila naslov pobjednice showa, ugovorila je svoju drugu UFC borbu i to u bantam kategoriji.

27-godišnja Chiasson (3-0, 1-0 UFC) vrlo je dominantno osvojila naslov pobjednice 28. sezone Ultimate Fightera. U finalu je savladala Pannie Kianzad i MMA javnost ju je prepoznala kao novo lice perolake kategorije. Uostalom, ova djevojka visoka je 175 centimetara i nije imala lak posao spuštati se na 66 kilograma, budući daje sama izjavila kako inače hoda s otprilike 75 kilograma.

Ipak, njena iduća borba dogoditi će se u bantam kategoriji, odnosno pokušati će se spustiti na 61.5 kilograma. Ugovorila je borbu na UFC 235 eventu, koji se održava 2. ožujka te će se boriti protiv Gine Mazany.

Ova informacija iznenadila je sve koji podrobnije prate događanja u UFC-u, ali je iste dovela do zaključka kako ovim postupkom UFC možda i konačno odustaje od građenja perolake kategorije, poznate kao “Cris Cyborg” kategorija. Perolaka kategorija dovedena je u Ultimate Fighter upravo iz tog razloga, a na kraju je pobjednica postala prirodna članica te kategorije. Ipak, ona odjednom postaje bantam. Razloga mogu biti dva, ili i dalje nema dovoljno borkinja za ozbiljni rad s kategorijom ili UFC namjerava završiti tu cijelu priču čim istekne ugovor Cris Cyborg.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI