TUF 28: Teškaši dali prvog finalista sezone

UFC 08.11.2018 14:28h Autor:

Justin Frazier i Michel Batista

28. sezona Ultimate Fightera krenula je s polufinalima, što bi značilo da smo nakon emitiranja devete epizode dobili prvog finalista. Njega je donio teškaški okršaj između Justina Fraziera i Michela Batiste.

Bio je to duel dva hrvača, a emitiran je u epizodi koja je ponudila puno uzbuđenja izvan kaveza. Polufinalist iz tima Kelvina Gasteluma, Maurice Greene, sada je već u žešćim problemima s opijanjem, budući da je u kući postao incidentan. Već neko vrijeme postoje vrlo žestoke tenzije njega i još dvojice boraca. Protiv jednog, Juana Espina, boriti će se u polufinalu, dok je drugi Anderson da Silva, koji ga je savladao kada su se borili u Gloryu. Sve je to rezultiralo time da je jedna od sudionica, Marcia Allen, najavila napuštanje showa jer ne može više izdržati takvu atmosferu. Kolegice iz time pokušale su je odgovoriti.

Nakon toga su popraćene pripreme oba borca, gdje je Batista predstavljen kao veliki favorit. To zapravo ne treba čuditi, budući da je Kubanac bivši panamerički prvak u hrvanju te četvrtoplasirani s olimpijskih igara u Pekingu. S druge strane, Frazier je u show došao kao borac bez ikakve kondicije i s trideset kilograma viška te je završio u Gastelumovom timu, budući da je ostao kao zadnji. Ipak, teško da je mogao završiti u boljem timu, jer upravo Gasteluma pamtimo kao pobjednika Ultimate Fightera izabranog kao pretposljednjeg borca.

Očekivalo se da bi Batista trebao imati prednost ukoliko uspije doći do hrvanja, dok će Frazier morati tražiti priliku riješiti ga udarcem. I od prve sekunde se vidjelo kako s Kubancem nešto nije u redu, budući da se samo kretao, bez pokušaja udarca niti prilaska u poziciju odakle bi mogao rušiti. To je bio način gdje Frazier od prvog trenutka kontrolira ritam, a mogao je biti sve opušteniji jer je imao protivnika koji ne čini baš ništa. U toj opuštenosti pronašao je pravi trenutak za udarac koji sjeda u bradu i Batistu šalje na pod te je uskoro borba bila gotova.

Kubanac je pao bez ispaljenog metka, dok je Frazier, na iznenađenje svih koji su gledali prvu epizodu, izborio svoje mjesto u finalu, koje se održava posljednjeg dana ovog mjeseca. Tamo će ga čekati pobjednik borbe Mauricea Greena i Juana Espina. U idućoj epizodi pratiti ćemo prvo žensko polufinale, koje će dati europsku finalisticu, budući da se sastaju Julija Stoliarenko iz Litve i Pannie Kianzad iz Danske.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI