TUF 28: Kubanski olimpijac demolirao “odabranika” Dane Whitea

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.09.2018 10:38h Autor:

Screenshot

Noćas ste mogli pratiti novu epizodu UFC-ovog “reality showa” The Ultimate Fighter, petu po redu u aktualnoj sezoni. U sudaru teškaša Michel Batista iz tima Roberta Whittakera je uspio stići do slavlja protiv Josha Parisiana iz tima Gasteluma.

Od početka meča Batista je krenuo vrlo žestoko i bez prevelikog uvoda je otkio svoje planove – nathrvati Parisiana. Rušio bi ga bez većih problema, a kada se njegov protivnik i uspio dići ponovno na noge, Batista bi krenuo u novo rušenje. Meč se vrlo brzo pretvorio u noćnu moru za Parisiana koji je uglavnom bio na leđima boreći se za goli život.

Nakon prve runde i Batistine dominacije, slična situacija se nastavila i u drugoj. Parisian ponovno ne nalazi rješenje za superiorno hrvanje svog protivnika.

Vrhunac runde i čitavog meča je bio snažan “slam” Batiste. Podignuo je Parisiana u zrak i zabio ga u parter. Nastavio je udarati snažnim GNP-om prije nego što je sudac zaustavio dvoboj i poslao ga u polufinale teškaškog turnira.

Batista (4-0) je bivši kubanski olimpijac u hrvanju, a ovim slavljem i dominantnom predstavom se istaknuo kao jedan od favorita natjecanja. 34-godišnji Kubanac je 2008. godine predstavljao svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Zanimljiv podatak je da je u drugo kolo olimpijskog turnira prošao bez borbe i to radi Daniela Cormiera koji radi problema sa skidanjem kilograma nije mogao nastupiti. Zvuči vam poznato? Danas je Cormier dvostruki UFC prvak, a Batista se pokušava dočepati ugovora s elitnoj promocijom.

S druge strane Parisian (7-2) ima za čime žaliti. U TUF je stigao kao netko koga je predsjednik UFC-a Dana White “pronašao” u drugom UFC-ovom “reality showu” Dana White’s Tuesday Night Contender Series. No, umjesto ugovora s UFC-om, Pairisan je poslan u TUF 28 gdje se i nije najbolje proveo. Eliminiran je već u prvom meču.

U sljedećoj epizodi se vraćamo u žensku perolaku kategoriju. Bea Malecki iz tima Gastelum će odmjeriti snage s Leah Letson iz tima Whittaker.

Dosadašnji rezultati:
Maurice Greene def. Przemyslaw Mysiala via KO (aperkat) R1
Pannie Kianzad def. Katharina Lehner via Jednoglasna odluka sudaca
Justin Frazier def. Anderson da Silva via Jednoglasna odluka sudaca
Julija Stoliarenko def. Marciea Allen via Prisiljavanje na predaju (armbar) R1
Michel Batista def. Josh Parisian via TKO (GNP)  R2

Team Gastelum
Heavyweights
Justin Frazier
Maurice Greene
Josh Parisian
Ben Sosoli

Featherweights
Marciea Allen
Macy Chiasson
Pannie Kianzad
Bea Malecki

Team Whittaker
Heavyweights
Michel Batista
Juan Francisco Espino
Przemyslaw Mysiala
Anderson da Silva

Featherweights
Katharina Lehner
Leah Letson
Larissa Pacheco
Julija Stoliarenko

Prošli u sljedeću fazu: Greene, Kianzad, Frazier, Stoliarenko, Batista
Eliminirani: Mysiala, Lehner, Da Silva, Allen, Parisian

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI