TUF 27 završio možda i najboljom borbom u povijesti ovog showa!

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.07.2018 12:19h Autor:

Stipe Miočić i James Krause

Završeno je emitiranje 27. sezone Ultimate Fightera, a već sutra nas čeka finalni event u Las Vegasu. A kraj sezone nije mogao doći na bolji način nego kroz jednu od najboljih i najuzbudljivijih borbi u povijesti ovog showa.

Nakon što je prošlog tjedna postalo poznato kako će se u finalu lake kategorije naći Mike Trizano i Joe Gianetti, ova epizoda trebala je donijeti protivnika Bradu Katoni u finalu perolake kategorije. Kanađanin je čekao borbu između Tylera Diamonda iz tima Daniela Cormiera i Jaya Cucciniella iz tima Stipe Miočića, gdje je Diamond bio veliki favorit. Uostalom, Cucciniello je vraćen u turnir kao zamjena, a u prvom je krugu poražen od Brycea Mitchella, borca preko kojeg je Katona došao do finala.

Diamond, prvi favorit ovog cijelog natjecanja, je u ovu borbu ušao žestoko i odlučno kao i u svoj prvi nastup, u kojem je u dominantnoj maniri savladao Dulania Perrya. I već u prvoj minuti pogađa svog protivnika i baca ga na pod, gdje kreće na njega i izgledalo je kao da je borba gotova. Ipak, Cucciniello se nije predao te se uspio izvuči iz teške pozicije, a do kraja runde je još dva puta bio ozbiljno uzdrman. Ipak, oporavio se i krajem runde je i on povukao nekoliko ozbiljnih udaraca. Druga runda donosi drugu priču. Iako je u dosadašnjoj karijeri imao iskustva s dugim borbama, Tyler Diamond se počinje gasiti i sve se više vidi umor. Cucciniello je to primijetio te je podigao tempo, da ne bi dozvolio Diamondu niti sekunde odmora. I upravo zbog toga vidjeli smo puno akcije, gdje niti jedan borac nije ostao dužan. Ipak, Diamond sve češće pokušava rušenja, koja nisu uopće bila pripremljena i vidjelo se kako više nije u borbi sto posto, što bi trebalo biti ukoliko želi pobjedu.

Ipak, prije treće runde nije bilo sigurno je li Cucciniello osigurao drugu, kao niti to je li možda Diamondu prva pripala rezultatom 10-8. Miočić i njegovi kolege su tako Cucciniellu rekli da je ova runda njegova velika prilika i da ima protivnika koji nije bio spreman na ovo. I upravo to rezultira time da Britanac u treću rundu kreće još žešće i s još većom odlučnosti da završi borbu. Diamond pokušava odgovarati udarcima i dolazi do pravog “brawla”, koji je na trenutke bivao prekidan pokušajima rušenja, koje Cucciniello brani. Kako se borba bližila kraju, Diamond je bio sve umornija, ali padala mu je i snaga volje, što Cucciniello koristi za završni val udaraca i ulaskom u posljednju minutu borbe uspijeva udarcima baciti na pod te tamo i završiti Diamonda, za veliku pobjedu i svoje mjesto u finalu. U svakom slučaju, bila je ovo jedna od najboljih borbi u 13-godišnjoj povijesti Ultimate Fightera.

Tako će se za naslov pobjednika perolake kategorije boriti dva momka koji su u svoje polufinale borbe ispraćeni kao autsajderi, da bi obojica prekidima u trećoj rundi potvrdili svoje mjesto.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI