Trevor Wittman zbog sigurnosti svog borca pokušao dva puta prekinuti meč

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.06.2015 22:00h Autor:

Nate Marquardt

Nate Marquardt je loše prošao na UFC-u 188. Kelvin Gastelum ga je prebijao, a Trevor Wittman, Marquardtov trener, je dva puta pokušao prekinuti borbu zbog opasnosti po svog učenika, ali to mu nije bilo odmah dopušteno.

U boksu je vrlo čest slučaj da timovi prekinu meč ako njihov borac preživljava u meču, no to u MMA-ju nije često.

Wittman je pokušao prekinuti meč nakon što je Gastelum cijelu drugu rundu prebijao Natea. Čudno je to što je Trevor to pokušao učiniti dok je runda trajala, ali je njegov zahtjev ignoriran. Wittman je za MMAJunkie ispričao kako se sve to odvijalo:

"Dobivanje nepotrebnih batina nije dobro. Nije dobro kad nepotrebni udarci utječu na oštrinu borca i način borbe. To utječe i na dugovječnost borca.", izjavio je Wittman.

Kad u boksu trener stane uz ogradu ringa, to znači da želi prekid meča. Trevor je to učinio, ali je odmah povučen dolje.

"Odmah su me zgrabili i povukli dolje. Bili su zabrinuti da ljudi ne vide borbu od mog tijela. Sjedio sam tamo i psovao na njih, a oni su mi odgovorili da nitko osim suca i doktora ne može zaustaviti meč."

Obično tim može ubaciti ručnik u borilište, ali to ovisi od komisije do komisije. Trevor je u pauzi između rundi rekao doktorima i ostalim službenicima da Nate ne može nastaviti meč, koji je tek tada prekinut.

Trener je prokomentirao svoj potez i to što ga malo trenera učini.

"Reći ću ono što mislim da je ispravno, pogotovo jer sve više vidimo zadobivenih potresa mozgova i brinuo sam se se isto ne dogodi Nateu. Mnogi treneri ne prekidaju mečeve jer ih je strah da će borc izbog toga  s njima raskinuti suradnju."

Wittman je otkrio da mu je Dana White nakon borbe dao savjet.

"'Ubaci jebeni ručnik u kavez.', rekao mi je Dana. Trebao sam to učiniti."

Pogledajte u videu kako je Nate prošao na UFC-u 188.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI