Trener Zahabi: Mislim da će se GSP vratiti!

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.10.2015 11:44h Autor:

Georges St-Pierre

Georges St-Pierre je napusto kavez na vrhuncu forme jer se htio malo odmoriti od sporta, ali i zato što je bio svjestan problema s dopingom u UFC-u i jedan je od prvih boraca koji je otvoreno to kritizirao.

Iako UFC velter divivizija cvjeta kvalitetnim borbama otkad se St-Pierre povukao, on je ipak otišao prije nego što je ostavio sve u kavezu i ljubitelji MMA-ja se pitaju kad će se vratiti. UFC je poduzeo neke mjere što se tiče borbe protiv dopinga, a St-Pierre je već spominjao u intervjuima da se vratio treninzima.

No jedan od najboljih znakova GSP-ovog mogućeg povratka dolazi nam od njegovog trenera Firasa Zahabija. Prema njegovim riječima, St-Pierre jednostavno nije sposoban odreći se natjecanja.

"Dobro poznajem Georgesa. Poznajem ga bolje od sebe i ne znam može li on napustiti sport. Mislim da ne može. Nikada ne pričam s njim o tome jer ga svi to ispituju svaki dan. To znam jer i mene svaki dan pitaju s kim će se boriti. Osobno mislim da on ne može predugo čekati sa strane jer nije takav tip osobe. On se mora natjecati. I kad jednoga dana stvarno bude gotov s borbama, natjecat će se u nečem drugom. On je natjecatelj. Ne znam hoće li to biti golf ili nešto slično, ali on će se natjecati do kraja života i mislim da nije izgubio tu potrebu", rekao je Zahabi u razgovoru za MMA Fighting.

Na pitanje hoće li se GSP zaista vratiti u kavez Zahabi je rekao:

"Mislim da hoće. Mislim da je u njemu ostalo još dosta borbi, on je životinja. Kad ga vidite na treningu, on je životinja i uopće se nije promijenio."

GSP se zadnji put borio 16. listopada 2013. godine na UFC 167 priredbi. Tada je u jako izjednačenoj borbi obranio naslov protiv Hendricksa i zatim predao titulu. Budući da se GSP uvijek borio pametno i nije pretrpio veće ozljede u karijeri bilo bi šteta da se ne vrati u oktogon još koji put jer on je jedan od boraca koji su definirali sport i uvijek je tjerao ostale borce u diviziji da prate njegov tempo i dižu se na jednu novu razinu što je bitna stvar za razvoj čitavog sporta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI