Trener tvrdi da je Jon Jones stekao jedinu vještinu koja mu je nedostajala

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.08.2018 11:47h Autor:

Jon Jones

Glavni udarački trener Jackson-Winkeljohn MMA tima, Brandon Gibson, tvrdi da je posljednjih mjeseci Jon Jones u svoje borilačke vještine implementirao aspekt borbe koji mu je najviše nedostajao.

Gibson je odradio veliki razgovor s Lukeom Thomasom, novinarom MMA Fightinga, a jedna od glavnih tema bila je upravo Jon Jones. Nisu se previše dotakli toga kada bi se on mogao vratiti, no prokomentirali su to koliki je još zapravo kod njega moguć napredak i što bi mogli vidjeti idući puta kada nastupi u UFC-ovom oktogonu.

“Mislim kako je i dalje moguće postići vidljiv napredak. Jon je sada u svojim 30-ima i čini mi se kao da je počeo implementirati mogućnost nokauta jednim udarcem. Uostalom, to smo vidjeli u posljednjoj borbi s Danielom Cormierom. Prije toga je Jon bio borac koji je protivnike polako lomio prije nego bi ih završio, nikada nikoga nije klasično nokautirao niti ga odveo u besvjesno stanje. No, vidim kako je sada stekao i to te sam uvjeren da će uskoro mnogi njegovi protivnici spavati”, rekao je Gibson.

Unatoč tome što je vjerojatno najtalentiraniji MMA borac u kratkoj povijesti ovog sporta, Jon Jones nikoga u UFC karijeri nije nokautirao, u statistici mu se može pronaći tek dva nokauta iz ranog stadija karijere, gdje je nastupao po manjim promocijama. On je svoje pobjede ostvario odlukama, prisiljavanjima na predaju ili udaračkim dominacijama koje bi dovele do sudačkog prekida. Daniela Cormiera u drugoj je borbi nokautirao udarcem nogom u glavu, no ta pobjeda mu je poništena.

Gibson je nešto rekao i o tome kakav bi trebao biti plan nakon Jonovog povratka, odnosno s kakvim ambicijama namjerava ući u tu fazu svoje karijere.

“On je jedna posebna vrsta prvaka, ima posebno stanje uma. Mislim kako će vratiti sve što je ima te tome pridodati sigurno još nešto. Mislim kako njegova ostavština samo čeka svoj nastavak te sam mu prije nekoliko dana rekao da će to i napraviti. Prvi cilj biti će vratiti titulu poluteške kategorije. No, svi smo svjesni kako Jon ima fizikalije i tehniku da se bez problema može boriti u teškoj kategoriji”, još je dodao Gibson.

Još uvijek nije poznato kada bi moglo doći do donošenja odluke o nastavku Jonesove karijere, odnosno o eventualnoj suspenziji. Zapravo, suspenziju će sigurno dobiti, jedino je pitanje koliko će biti njeno trajanje. Koliko god to bilo, retrospektivno će se računati od kolovoza prošle godine, tako da bi mu i suspenzija od 18 mjeseci mogla biti gotovo kao da je nije niti imao te bi se mogao vratiti već početkom iduće godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI