Trener poručio Shogunu: Moraš početi trenirati kao profesionalac (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.11.2011 08:54h Autor:

Mauricio Shogun Rua vs. Lyoto Machida

Mauricio Shogun Rua je poznat kao “toplo-hladno” borac. Ukoliko je pripremljen adekvatno, može pobijediti apsolutno svakoga na svijetu. Ukoliko je “štrajkao” na pripremama, može mu se dogoditi da izgleda kao u meču protiv Jona Jonesa.

Mnogi su primijetili da je i na okršaj protiv Dana Hendersona ušetao s “škembom i sisicama” što je odmah zabrinulo njegove fanove. No, na kraju se pokazalo da je i takav bio izdržljiviji od Dana Hendersona kojeg su od iscrpljenosti morali iznositi izvan kaveza i davati mu infuziju na podu svlačionice.

Njegov bivši trener koji je s njim radio za vrijeme Chute Boxe ere, ali ga je i pripremao za pretposljednji meč protiv Forresta Griffina, Rafael Cordeiro, prilično je oštro kritizirao njegovu izvedbu protiv Dana Hendersona.

Iako kaže da nije gledao cijeli meč jer je bio u kutu Andersonu Silvu. Cordeiru je vjerojatno bio dovoljan fizički izgled Rue da mu poruči: “Moraš početi trenirati kao profesionalac ukoliko se želiš vratiti na sam vrh”.

“U mojoj dvorani nisu borci, nego moji učenici. Oni tamo uče borilačke vještine, disciplinu i poštovanje…Wanderleija poznajem mnogo godina, on mi je prijatelj, ali i on je samo moj učenik. Shogun želi biti sam svoj gazda i ne želi da ima nekoga iznad sebe. Zamislite kako je to kada si i borac i trener i menadžer. Kada mu je dosta treninga, on stane jer je on šef. Mora početi trenirati kako spada i to vrlo brzo. Ovo nije šala i on tu ne predstavlja samo sebe, nego i UFC”, smatra Cordeiro.

Nije poznato zašto je Brazilac odlučio otići iz Kalifornije i dvorane Rafaela Cordeira nakon sjajno odrađenog posljednjeg dvoboja protiv Forresta Griffina. Očito je da se dvojac nije rastao u najboljim odnosima i da je upravo disciplina stala između slavnog borca i slavnog trenera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI