Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Trener objasnio zašto je dopustio Paige da nastavi borbu: Nisam vjerovao da je stvarno slomila ruku! | Fight Site

Trener objasnio zašto je dopustio Paige da nastavi borbu: Nisam vjerovao da je stvarno slomila ruku!

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.01.2018 20:59h Autor:

Paige VanZant i Fabiano Scherner

Ne znamo koliko vam je poznato ime Fabiano Scherner, no u pitanju je trener Paige VanZant, koji je doslovno ignorirao njenu izjavu kako je slomila ruku te ju pustio da nastavi borbu. Sada je objasnio zašto je to napravio.

Između druge i treće runde borbe VanZant protiv Jessice-Rose Clark, 23-godišnja borkinja je rekla svom kutu kako je slomila ruku, na što su oni, prije svega njen glavni trener, reagirali kao da nije rekla apsolutno ništa bitno za borbu. Fabiano Scherner, spomenuti trener, je objasnio zašto je tako reagirao.

“Rekao sam joj da izbjegava klinč i drži distancu, a ona mi je rekla kako joj je ruka slomljena. Nije osjećala bol pa sam mislio da je je samo natukla, jer to nekada zna boljeti jednako jako kao lom. Osim toga, rekla je da ju je slomila u prvoj rundi, zapravo se nije sjećala da je udarac kod kojeg je do toga došlo bio u drugoj”, rekao je Scherner rečenicu koja već u startu nema smisla. Prvo kaže da nije vidio bol, a onda u istoj rečenici da to može boljeti jednako kao lom.

Scherner je nastavio objašnjavati, ali zapravo je samo još više objasnio kako nije imao pojma što radi te kako je zapravo pokazao da nema povjerenja u svoju borkinju. Posebno jer je VanZant lom ruke spomenula još jednom, prije nego je startala treća runda. Njegova reakcija zapravo se može opisati kao reakcija roditelja na dijete koje mu iznosi jednu potpuno nebitnu informaciju, a ne reakciju trenera kome je borkinja zapravo iznijela ono što se dogodilo u borbi. U videu možete vidjeti trenutak kada je Paige otkrila da je slomila ruku.

“Sve što se dogodilo u drugoj rundi me je navelo na to da vjerujem kako u pitanju nije ozbiljna ozljeda, jer se to nije primijetilo iz načina kako se nastavila boriti. Otišao sam u kut i pitao sam ostale trenere misle li da je uistinu slomljena, a oni mi nisu mogli dati konkretan odgovor. Nastavio sam joj govoriti da udara desnom rukom, a tek kada sam vidio da to ne radi sam shvatio da je ozljeda ozbiljnija nego što smo mislio. Onda sam tek shvatio zašto nije branila trokut na način kako smo se dogovorili i radili na treningu. To smo radili čak i taj dan, a tek kada se potvrdila fraktura mi je sve dobilo smisao.”

Još je nešto dodao i na kraju zaključio kako je zapravo sretan što nije prekinuo borbu, budući da je to ipak bila njena želja.

“Dopustio sam joj da se nastavi boriti jer na njenom licu nisam vidio bol pa sam mislio da ipak nije ništa ozbiljno. Nisam razmišljao o tome da bacim ručnik. Nakon borbe smo gledali rendgensku snimku i rekao sam joj da mi je žao, a ona je odgovorila da joj je drago što to nisam napravio jer se htjela boriti do kraja. U kutu je nisam pitao želi li se boriti dalje, jer bi možda izgubila samopouzdanje. Odluka da nastavi borbu je bila u potpunosti moja i bio bih kriv da se dogodilo nešto još gore od ovoga. Najvažnije mi je ipak da je sretna s mojom odlukom.”

Scherner je inače prvi puta bio u kutu VanZant u nekoj njenoj borbi, gdje su bili ostali članovi tima Gracie Barra Portland, uključujući njenog dečka. Paige je tom timu pristupila kada je odlučila napustiti Kaliforniju, gdje je bila dio Teama Alpha Male te se vratiti kući u Oregon, gdje je rođena i gdje je odrasla. Koliko joj je to bila dobra odluka, prema ponašanju njenog trenera možda bolje da ne kažemo što mislimo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI