Trener “ne bi bio iznenađen da Cormier odradi još dvije- tri borbe” prije mirovine

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.01.2019 17:35h Autor:

Daniel Cormier

Trener Javier Mendez tvrdi da bi Daniela Cormiera lako mogli vidjeti u Octagonu još nekoliko puta iako podržava njegov plan da se umirovi nakon još samo jedne borbe.

Cormier je u nedavnim intervjuima otkrio da bi problemi s ozljedama mogli odgoditi njegov odlazak u mirovinu u ožujku. S obzirom na ovo kao i interes predsjednika UFC-a Dane Whitea da ga zadrži u promociji, vođa AKA tima Mendez tvrdi da je još nekoliko borbi realna mogućnost za prvaka teške kategorije.

“Kada bi bilo onako kako Dana želi, ostale bi još tri borbe. Ali znate što, Dana je dosta dobar kada nekog treba nagovoriti”, rekao je Mendez za MMA Fighting. “Sviđa mi se Dana, stoga ne znam- mogli bi smo vidjeti još dvije ili tri borbe. Ne znam, mislim da je tako. Dana zna kako usrećiti Cormiera tako da je moguće. Ne bi me iznenadilo.”

Cormier se planirao umiroviti borbom protiv WWE zvijezde Brocka Lesnara, iako ne isključuje mogućnost revanša sa Stipom Miočićem. Još jedna opcija je treća borba protiv prvaka poluteške kategorije Jona Jonesa koji ga je već porazio dva puta i nakon UFC-a 232 prozvao na još jedan obračun u poluteškoj.

“Bih li volio da se radije bori u teškoj kategoriji? Da. Ali poznavajući DC-a i njegov natjecateljski duh, pošto je izgubio od Jonesa kao poluteškaš ne bih se čudio da kaže da će treća borba biti u poluteškoj. Ali osobno, ako će se boriti protiv Jonesa ja bih volio da to bude u teškoj kategoriji.”

Trener bi ipak najsretniji bio da se Cormier drži orginalnog plana i umirovi nakon jedne završne borbe protiv Lesnara.

“Što se mene tiče, želim da se bori samo protiv Lesnara. Jedna borba i to je to. On je nevjerojatan trener i sjajan analitičar. Čovječe, stvoren je za televiziju. On se uopće ne treba boriti. Podržat ću ga što god on odlučio, ali da mogu birati rekao bih bori se s Lesnarom i onda se umirovi. Nemoj se boriti protiv nikoga drugog. Ne treba ti to”, zaključio je Mendez.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI