Trener Kavanagh objasnio situaciju s McGregorom i UFC-om 200

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.04.2016 10:36h Autor:

John Kavanagh

John Kavanagh, glavni trener SBG-a i Conora McGregora, gostovao je u emisiji MMA Hour gdje je objasnio cijelu situaciju oko McGregorove objave o umirovljenju, kao i UFC-ovu odluku da otkaže njegov revanš s Nateom Diazom na UFC 200 priredbi. 

Nakon što mu je UFC otkazao nastup, “The Notorious” je jučer tweetao da je vraćen na popis borbi, no predsjednik UFC-a, Dana White, brzo je demantirao njegovu izjavu i još jednom potvrdio da McGregor definitivno neće nastupiti na priredbi u srpnju. Kavanagh je poruku svog borca vidio tek nakon što je već bila objavljena.

“Razdvojili smo se kad smo napustili Island i onda sam vidio njegovu poruku. Nisam znao ništa o tome, kao ni njegov menadžer, tako a nam je obojici to bila novost. Još uvijek nisam pričao s Conorom jer sam bio u gužvi. Pretpostavljam da ću ga vidjeti na treningu pa ću onda točno saznati što se dogodilo.”

Trener je potvrdio da se UFC-ova odluka o otkazivanju McGregorovog nastupa svodi na njegov izostanak s prošlotjedne press konferencije.

“Sve se svodi na…ego nije prava riječ, ali u nekom trenutku morate shvatiti da je uzaludno. Uznemirilo je puno fanova koji su htjeli vidjeti borbu i ignoriraju se brojke koje donosi, sve zbog press konferencije na kojoj se manje, više, uvijek postavljaju ista pitanja.

“Ne razumijem tu opsesiju s Vegasom. UFC je globalan sport. Ne vidim zašto se sve mora obaviti tamo, osobito kad imate borca koji započinje 12-tjedni trening ciklus i onda mora poremetiti nekoliko tjedana treninga. Conor je prihvatio puno borbi u zadnji čas, nikada nije stvarao probleme, donio je kompaniji toliku zaradu i karizmatična je ličnost u UFC-u, tako da se nadam da zbog pola sata press konferencije neće propustiti ovu nevjerojatnu borbu zbog koju svi žele vidjeti.”

McGregor je pokušao dogovoriti alternativu za press konferenciju, ali UFC nije popuštao.

“Conor i njegov menadžer su pokušali dogovoriti drugi termin. Ja sam mislio, budući da ćemo biti tamo pet tjedana prije eventa, da bi bilo najbolje obaviti sve tokom tih pet tjedana, umjesto da dodajemo još to dugo putovanje u trenutku kada započinjemo pripreme, samo da bi se onda morali ponovno prilagođavati nekoliko tjedana kasnije kad ponovno dođemo. Mislim da su postojale dobre alternative. Pristali smo na New York jer je manje stresno putovanje i može se obaviti za jedan vikend, ali sve je bilo odbijeno.”

Prošlotjedna twitter objava u kojoj je McGregor obznanio odlazak u mirovinu nije bila prazna prijetnja, marketinški trik ili nekakva šala, tvrdi Kavanagh.

“To nije bila šala. Ja sam o tome saznao dok sam trenirao u Mjolniru na Islandu i on je došao kasno na trening. Rekao sam mu da se požuri i počne trening, a on je odgovorio da se upravo umirovio. Ja sam mu rekao da samo odradi trening pa ćemo onda popričati. Nakon nekoliko sati treninga smo izašli van. Vidio sam na mobitelu da je uistinu objavio to javno i bio jespreman ostati na tome. Tako da zaista nije bila riječ o šali.”

U konačnici, iako svi žele vidjeti borbu, Kavanagh smatra da je bolje preskočiti UFC 200 ako to znači da McGregor ne može adekvatno odraditi kamp.

“U osnovi, rekao sam mu da ako borba ovisi o pressici da bi bilo najbolje propustiti ovu priliku jer mislim da se Conor ne bi pojavio u najboljem izdanju. Koliko god želim ovu borbu, radije bih ju preskočio nego ponovno odradio polovično.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI