Trener Kavanagh: Alvarez previše sparira zato što je nervozan

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.11.2016 12:01h Autor:

Eddie Alvarez

Prije borbe s Rafaelom dos Anjosom u kojoj je osvojio naslov prvaka lake kategorije Eddie Alvarez je kazao kako je odradio 150 rundi teškog sparinga. Uoči UFC-a 205 na kojem će ovoga vikenda braniti naslov protiv prvaka perolake kategorije, Conora McGregora, Irčev glavni trener John Kavanagh smatra da Alvarez pretjeruje s treningom i sparinzima zato što je nervozan.

“Primjetio sam na Embedded emisiji da Alvarez ima dosta dobru masnicu na oku. Doktorica iz našeg tima bi to nazvala rezultatom treninga iz anksioznosti- kad znate da imate veliko natjecanje ispred sebe i trenirate ekstra teško”, rekao je Kavanagh na MMA Houru.

Kavanagh smatra da teški sparinzi desetak dana prije borbe ne donose nikakvu značajnu korist već samo borca potencijalno izlažu nepotrebnim ozljedama.

“Morate se zapitati- što možete dobiti teškim sparingom devet dana prije borbe? I je li taj mikro postotak napretka vrijedan tog da tjedan dana kasnije ulazite u borbu povrijeđeni i u bolovima? Odgovor je ne. Vještine se razvijaju mjesecima, ne kroz pojedinačne treninge.”

Prema treneru, sav tehnički napredak je ostvaren u tjednima i mjesecima prije borbe, a posljednji dani uoči natjecanja trebaju biti rezervirani isključivo za odmor.

“Mi prestajemo s teškim kontaktom dva tjedna prije meča jer s tim stvarno ne možete dobiti ništa osim pokoju ozljedu. Nervoza će vas ponekad natjerati da trenirate i mislite kako morate odraditi još jedan težak sparing zbog velikog natjecanja. Ali to je treniranje iz anksioznosti- zapravo ne vodi velikom napretku vaših vještina. Ono što je puno bolje raditi u toj fazi jest koncentrirati se na odmor i oporavak.”

Alvarez i McGregor predvode UFC 205, 12. studenog u New Yorku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI