Trener GSP-a otkriva: “Mogao bi se vratiti, bio je na treningu dan nakon umirovljenja!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.02.2019 15:30h Autor:

Firas Zahabi & Georges St-Pierre

Drugi put je Georges St. Pierre najavio odlazak u konačnu mirovinu. Nakon prvog umirovljenja borilačka javnost je doživjela njegov povratak i osvajanje titule u srednjoj kategoriji. Hoće li se povijest ponoviti? Hoćemo li ponovno vidjeti po mnogima GOAT-a MMA sporta još jednom u akciji?

Ako pitate njegovog dugogodišnjeg trenera Firasa Zahabija, to nikako ne smijemo otpisati.

“Umirovio se u četvrtak, a u petak ujutro je bio na treningu”, izjavio je Zahabi u razgovoru s Arielom Helwanijem te je dodao:

“Vjerujem da u Georgesu postoji i dalje vatra. Vjerujem da će se jednog dana pojaviti nevjerojatna prilika za neki me i on će se možda vratiti.”

Podsjećamo kako se član montrealskog TriStar Gyma prvi put umirovio nakon dvoboja protiv Johnya Hendricksa 2013. godine. Rekao je da mu treba odmor od MMA sporta i Octagona, a na povratak smo čekali više od četiri godine. Krajem 2017. GSP se odlučio vratiti u meču s Michaelom Bispingom za titulu prvaka u srednjoj kategoriji. Nedugo po osvajanju pojasa Kanađanin je otkrio da pati od neugodne bolesti probavnog trakta te je ponovno najavio pauzu. Postalo je jasno najprije da se nikada neće više vratiti u kategoriji do 84 kilograma, da bi u konačnici najavio i kraj karijere prije nekoliko dana.

Mnogi analitičari smatraju da je press konferencije St. Pierrea zapravo novi pritisak na čelnike UFC-a koji nisu previše zainteresirani za meč GSP-a i Khabiba Nurmagomedova. St. Pierre se nikako ne može dogovoriti oko uvjeta za taj “matchup” koji žele fanovi, koji želi on sam, ali koji želi i UFC prvak u lakoj kategoriji. Ako je vjerovati ovoj teoriji, jasno je da bi se u slučaju novih okolnosti Kanađanin mogao jednog dana vratiti i odraditi još koji meč. Posebno, ako je na stolu dvoboj protiv “Orla”.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI