Transkript Diazovog kuta: Bili uvjereni da Nick dobiva, bunili se jer je Condit sklizak!

UFC 08.02.2012 09:35h Autor:

Nick Diaz i Carlos Condit

Meč Condita i Diaza i dalje ne silazi s naslovnica medija, a u međuvremenu je dogovoren i revanš susret pa je za očekivati da će i narednih dana ovaj dvoboj biti daleko najjača MMA tema.

SBNation je jučer objavio kompletan transkript svih razgovora koji su se vodili u kutu Nicka Diaza tijekom meča. Zanimljivo je nekoliko detalja, a najprije treba istaknuti uvjerenost kuta da njihov borac uvjerljivo vodi. Iz runde u rundu su govorili Nicku kako je pobijedio u svakoj rundi, osim eventualno u trećoj ili četvrtoj. I na kraju dvoboja su ostali uvjereni da je sve čisto i da će Diaz biti novi prvak.

Zanimljivo, ideja da se riječima i gestikulacijama natjera Condita u otvoreni sukob stigla je od Natea Diaza koji je tako nešto sugerirao svom bratu.

“Nemoj ga toliko natjeravati po kavezu. Maši mu i govori ‘Dođi meni mamu .. …..!’ Razumiješ li što govorim? Možeš to raditi cijeli meč. Moraš ga presjeći, ne natjeravati. OK?”, objasnio mu je Nate kako se treba postaviti.

Ništa manje zanimljiv detalj dogodio se između četvrte i pete runde kada se Diazov kut bunio sucu Mazzagattiju jer su smatrali da se Condit namjerno zalijeva vodom kako bi bio sklizak.

“Sudac, sudac… Cijelo vrijeme ga moče. Sklizak je zato što na njega cijede vodu. Pogledajte vodu”, napomenuo je Nate Diaz na što je sudac rekao da vidi i kontrolira stvar.

Posljednji detalj je razgovor Nicka Diaza i Lorenza Fertitte nakon što je meč završio. Dojam je kao da se Diaz ispričao svom šefu jer nije uspio završiti Carlosa Condita.

“Tražili ste me da se borim i došao sam se boriti. Bio sam malo pretežak. Morao sam ili smanjiti unos kalorija ili prekinuti sa sparinzima”, objasnio je Nick očito se referirajući da je imao problema u pripremnom razdoblju i da se to odrazilo na sam meč.

Cijeli transkript pročitajte na ovom LINK-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI