Top 5 najbogatijih MMA boraca: BJ Penn na vrhu, Ortiz iza njega!

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.09.2013 08:24h Autor:

Tito Ortiz i Jenna Jameson

Lista najbogatijih sportaša na Forbesovoj listi je uključila i MMA zvijezde. Neki od njih i nisu toliko bili uspješni, ali njihov angažman je bio vrlo zanimljiv publici pa su tako najplaćeni među svojim kolegama.

Iako bi mnogi MMA fanovi listu najplaćenijih boraca složili drugačije, Forbesova lista kaže da ipak najveća imena MMA nisu toliko profitirala.

Uz procjenu od 20 milijuna dolara, B.J. Penn se smatra najbogatijim MMA borcem. On je i jedan od najuspješnijih boraca, koji je za najbolju MMA organizaciju na svijetu odradio 22 meča. Međutim smatra se kako veliki dio novca je ustvari obiteljsko naslijeđe.

Na drugom mjestu je bivši UFC prvak srednje kategorije Tito Ortiz, borac koji je trenutno jedan od najvećih protivnika Dana White. U karijeri koju je započeo 1997. godine i tijekom koje je bio UFC prvak poluteške kategorije te je pojas prvaka pet puta uspješno branio, zaradio je 15 milijuna dolara. Iako je u svoje vrijeme bio najplaćeni borac UFC rostera, Ortiz i dalje tvrdi kako je robovao UFC-u.

Randy Coture je još jedan borac koji nije baš u najboljim odnosima s UFC-om, a koji je među najplaćenijim MMA borcima s zaradom od 14 milijuna dolara. Coture je sigurno svojim nastupima te titulama UFC prvaka u poluteškoj i teškoj kategoriji zauzeo svoje mjesto u povijesti MMA.

S nešto manjom zaradom od Coturea, Chuck Liddell zauzima četvrto mjesto na listi s zaradom od 13 milijuna dolara. Liddell je u MMA karijeri odradio 29 borbi, od čega 23 u UFC-u, gdje je i bio prvak poluteške kategorije.
Osim angažmana u MMA, Liddell je imao i uloge u filmovima te reality emisijama koje su mu donijele lijepu zaradu.

Iako je u MMA proveo samo četiri godine, gdje je bio i vlasnik UFC-ovog pojasa teške kategorije, Brock Lesnar je na visokom petom mjestu. Zarada od 12,5 milijuna dolara sigurno nije mala, međutim veliki dio njegove zarade ipak dolazi i iz hrvačke karijere.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI