Tony Ferguson savladao Anthonya Pettisa prekidom zbog loma ruke nakon dvije runde fenomenalne borbe

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.10.2018 06:29h Autor:

Ferguson vs. Pettis

Tony Ferguson savladao je Anthonya Pettisa prekidom nakon dvije runde, u borbi koja je ponudila apsolutno sve što jedna MMA borba može ponuditi. Prekid je došao zbog toga što je Pettis slomio ruku i više nije mogao parirati El Cucuyu.

Od samog početka krenula je akcija i vidjelo se kako su oba borca željni pružiti sve što mogu, odnosno dati apsolutno maksimum u kavezu. Ferguson je otvorio odlučnije, no Pettis je bio spreman kontrirati. Ipak, to za bivšeg pravog prvaka nije izgledalo dobro, odnosno bivši privremeni prvak kao da je radio sve što želi i to mu je prolazilo. Relativno dominantna je bila prva runda za Fergusona, no prepuna akcije te oba borca prema kutevima odlaze krvavi.

To je sve bilo samo uvod u spektakl kakav je pružila druga runda. Tony je kvalitetnom izvedbom u prvoj rundi došao do velikog samopouzdanja te drugu rundu otvara spuštenim gardom i kretanjem prema naprijed. To ga je umalo koštalo, zato što nakon samo minutu vremena je Pettis pronašao udarac točno u Fergusonovu bradu i ovaj je u velikim problemima, gdje su mu noge zaplesale. Iz spomenutih problema je pokušao pobjeći kolutom unazad, no Pettis ga dostiže i seli borbu u parter. Ipak, Ferguson je odlično zatvorio gard i na taj se način uspio oporaviti. Nakon nekog vremena borci su ponovno na nogama, a iz Pettisovog čela smo vidjeli veliko krvarenje. I tada je tek krenuo pravi spektakl, gdje obojica idu na sve ili ništa. Udarci su sijevali, a ponovno je Ferguson bio precizniji, odnosno još jednom je preuzeo kontrolu. Do kraja runde gledamo brawl koji je publiku digao na noge i uzrokovao pravu ludnicu u dvorani, koja je jedna čekala treću rundu.

Nažalost, do nje nije došlo, nakon reakcije iz Pettisovog kuta da je njihov borac slomio ruku te da ne može nastaviti borbu. Fergusonu je tako pripala pobjeda tehničkim nokautom, što mu je ujedno 11. pobjeda u nizu i nema sumnje kako će njegov idući nastup biti za titulu prvaka. Sve drugo bilo bi apsolutno nepošteno.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI