Tony Ferguson prozvao Natea Diaza, a spreman je i za Woodleya

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.04.2017 18:28h Autor:

Tony Ferguson

Tony Ferguson čeka odluku UFC-a o svojoj idućoj borbi, a u međuvremenu je počeo i sam raditi na nekim vrstama prozivanja, odnosno bolje je reći iznošenju interesa za održavanje nekih borbi.

Jedan od kandidata za boriti se protiv “El Cucuya” je Nate Diaz. Fanove bi sigurno zanimala za borba, koja bi donijela privremenog prvaka kategorije i sigurnog protivnika Conoru McGregoru, nakon što se Irac napokon odlučiti vratiti u promociju koja je zapravo zaslužna za njegov uzlet.

“On je sav oko McGregora. On je kao njegova bivša djevojka iz izuzetno loše veze. Nakon pobjede ili poraza trebaš krenuti dalje, ali on se još uvijek drži toga. Ukoliko zaista želiš samo borbu za veliki novac, vjerojatno si u financijskim problemima. No, ovo je borilački sport u kojem si ti rangiran kao osmi borac. Ne želiš li biti bolji od toga? Čovječe, tipovi koje si pobjeđivao su rangirani bolje od tebe. Zar ne želiš dobiti priliku napasti pojas? Preskočiti ću par imena i ja osobno ti dati tu priliku. I to ne činim sebi uslugu, nego je činim tebi. Dajem ti šansu, no ako ne želim nema problema, dobiti će ju netko drugi”, izravna je poruka Fergusona mlađem od stocktonske braće.

Ukoliko ne bude borbe protiv Diaza ili mu UFC ne nađe  neku drugu kvalitetnu opciju za protivnika na nekom od ljetnih evenata, Ferguson je spreman otići u višu kategoriju i suprotstaviti se prvaku velter kategorije, Tyronu Woodleyu.

“Želite da možda odem u višu kategoriju i borim se protiv Woodleya? Odmjerio sam tog momka i on baš nije toliko velik. Ja sam u ovoj sport ušao zbog Georgesa St-Pierrea, a to je njegova kategorija. Kada sam osvojio Ultimate Fighter, osvojio sam ga u velteru. Tada sam tek prešao u laku te je moj skor u velteru 11-2. Ja sam velteraš, kao što sam i borac lake kategorije. Ukoliko UFC želi da se vratim u tu kategoriju, ja sam za. Uostalom, i moja me supruga više voli vidjeti na toj kilaži.”

U svakom slučaju, otkazivanje Khabiba Nurmagomedova tik pred UFC 209 borbu je učinilo da se Ferguson ove godine još uvijek nije borio, a pošto još nema dogovorenu borbu se ne može znati niti kad bi se mogao vratiti. Kada pogledamo njegov popis borbi i datuma kada su se održale, jasno nam je da on ne voli odmarati i nešto čekati…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI