Tony Ferguson protiv Yancia Medeirosa na UFC 184

UFC 14.01.2015 14:38h Autor:

Tony Ferguson

Borba dva potentna člana UFC-ove lake kategorije, Tonya Fergusona i Yancia Medeirosa, dogovorena je za UFC 184, koji se krajem veljače održava u Los Angelesu.

Tek kad smo pomislili da UFC 184, koji je na rasporedu 28. veljače, ne može biti atraktivniji i jači, Joe Silva i vodstvo UFC-a nas dodatno iznenade. Tako se na rasporedu ovog eventa, kojeg predvode dvije borbe za UFC-ovu titulu, našla i borba Tonya Fergusona i Yancia Medeirosa.

30-godišnji Ferguson (17-3, 7-1 u UFC-u) je u prosincu savladao Abela Trujilla, tako došavši do svoje četvrte pobjede u nizu i sedme u osam UFC nastupa, no pobjednik 13. sezone Ultimate Fightera ipak još uvijek nije našao svoje mjesto unutar službenog Top 15 poretka. Iza njega je sjajna 2014. godina, unutar koje se savladao Katsunoria Kikuna, Dannya Castilla te već spomenutog Trujilla.

Impresivnu godinu ima i Yanci Medeiros (11-2, 2-2 u UFC-u). Nakon što je u prva tri UFC nastupa doživio dva poraza, a jedna mu je pobjeda oduzeta zbog pada na testu na marihuanu (zanimljivo, Yanci je timski kolega braće Diaz), ostvario je dvije impresivne pobjede prisiljavanjem na predaju, gdje se ističe "reverse bulldog choke" protiv Damona Jacksona, jedan od najboljih MMA submissiona u 2014. godini, ito na globalnoj razini.

UFC 184 predvode borbe Chrisa Weidmana i Vitora Belforta te Ronde Rousey i Cat Zingano, no na istome programu će se susresti i Jacare Souza protiv Yoela Romera, kao i Jake Ellenberger protiv Josha Koshchecka. Na cardu se nalaze i imena kao što su Mark Munoz, Holly Holm, Alan Jouban, Derrick Lewis i James Krause.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI