Tony Ferguson promoviran u crni BJJ pojas (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.10.2017 17:03h Autor:

Eddie Bravo i Tony Ferguson

Nakon osvajanja naslova privremenog prvaka UFC-ove lake kategorije, Tony Ferguson je od strane Eddiea Brava promoviran u crni pojas brazilske jiu-jitse.

I to ne samo da je Ferguson promoviran u crni pojas pod Eddiem Bravom i njegovim 10th Planet Jiu-Jitsuom, Tonyu je Eddie daj svoj pojas. Odnosno, oko svoj pasa je skinuo pojas i dao ga Tonyu. U pitanju je pojas koji je Eddiu, nakon ADCC svjetskog prvenstva 2003. godije, dao njegov učitelj, Jean Jacques Machado i kojeg je Eddie nosio punih 14 godina, sve dok nije odlučio kako je vrijeme da ga naslijedi netko tko je to zavrijedio.

“Otkad sam krenuo s ovim, s ovom dvoranom, moj je cilj bio popraviti borbu u parteru UFC boraca. Moj je san bio da netko od mojih učenika osvojih UFC pojas prekidom iz garda. Tony je to napravio”, dio je njegovog izlaganja pred učenicima, nakon kojeg je Fergusonu uručio pojas.

Tony Ferguson do pojasa je došao savladavši Kevina Leea gušenjem trokutom što je rijetka tehnika, posebno u borbama za naslov prvaka. Dovoljno da Eddie Bravo učini gestu kakva se rijetko viđa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI