Tony Ferguson: Khabib je već pod pritiskom, a ponaša se kao bivša koja me nije preboljela

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.01.2017 00:50h Autor:

Tony Ferguson

Tony Ferguson napokon je dogovorio borbu protiv Khabiba Nurmagomedova, a u razgovoru je rekao kako nije odustao od svojih uvjeta te da je na kraju UFC poklekao i dao mu ono što je tražio.

Čini se da je cijela situacija oko borbe bila stvar pregovora. Kada je Dana White izjavio da ne mogu ispuniti Fergusonove uvjete te da se borba neće dogoditi, čini se da je pokušao spustiti El Cucuyevu cijenu. No, ako je vjerovati onome što je rekao, čini se kako je on ostao pri onome što je tražio te je to na kraju dobio. A dobio se i dojam da je za njih na UFC 209 cijelo vrijeme bilo rezervirano mjesto. Tony je objasnio i zašto nije odustao od svojih potraživanja te zašto misli da toliko vrijedi:

“Pronašli smo se na onome što sam tražio. Khabibovu ponudu zapravo niti u trenutku nisam shvatio ozbiljno jer je bilo riječ o običnom sranju. Ja sam s UFC-om pregovarao cijelo vrijeme i na kraju smo se financijski pronašli. Ja sam odradio puno posla u ovoj diviziji i sada je vrijeme na nešto stavim oko pasa. Dolazio sam na posao i davao sam sve od sebe u svakoj borbi, čak posebno u onima kada nisam imao kamere uperene na sebe. Ne treba mi nitko da vjeruje u mene osim mene samog jer svaki dan odlazim odraditi ono što sam si zacrtao i vidim koliko sam sposoban učiniti. Sam sebe rasturam, da bi kad dođe vrijeme još jače mogao rasturiti nekoga drugog. Znam koliko vrijedim, znam koje su moje brojke. Khabibov napucani skor nije niti blizu onoga što ja imam i protivnika s kakvima sam se ja susretao. Svjestan sam koliko vrijedim i od toga nisam odustajao.”

Morao se osvrnuti i na stari video gdje Khabib hrva s medvjedom, no takve ga stvari uopće ne zabrinjavaju. On je zapravo uvjeren kako Dagestanac nema pravu taktiku za njega te da je već sada pod pritiskom što učiniti u toj borbi.

“On nije hrvao s kalifornijskim grizlijem. Briga me kakve medvjede imaju u Dagestanu, briga me koliko su mu roditelji mesa stavljali oko vrata da bi se životinje igrale s njim. Sve je to zapravo hype koji ću vrlo rado utišati i prekinuti. Ja sam totalno drugačija životinja od svih s kojima se do sada susretao. Jedva ga čekam ušutkati jer već sada previše priča. Na svaku moju izjavu odgovara već nakon dvije minute. Osjećam se kao da me prati bivša koja me nije preboljela, zapravo još je gori od toga. Ali sve je to zato što ne može pobjeći od razmišljanja što ću mu napraviti. On si već stvara pritisak, a ja ću ga iskoristiti. Ja ću taj pritisak pretvoriti u strah, a onda ću ga razbiti. Sada se samo molim da obojica doguramo zdravi do te borbe. Možda smo sunaslovna borba, ali sam siguran da će brojke biti bolje na našoj borbi. Ne mogu dočekati!”

Kako bilo da bilo, 4. ožujka ćemo svi biti na nogama, jer u povijesti UFC-a se još nije dogodila borba dva borca čiji zajednički pobjednički niz u zbroju iznosi 17 borbi. A pobjedniku pripada privremeni pojas i rezervirano mjesto za borbu protiv Conora McGregora, vjerojatno najveću borbu u povijesti UFC-ove lake kategorije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI