Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Tony Ferguson: Ja sam pravi prvak, želim da ova dvojica jedan drugog međusobno nokautiraju | Fight Site

Tony Ferguson: Ja sam pravi prvak, želim da ova dvojica jedan drugog međusobno nokautiraju

UFC 04.10.2018 10:59h Autor:

Tony Ferguson

Tony Ferguson se vratio, a po ponašanju kao da se ništa nije promijenilo. El Cucuy i dalje puca od samopouzdanja, a ima vrlo zanimljivu želju za borbu McGregora i Nurmagomedova.

Splet nesretnih okolnosti doveo je do toga da je Ferguson po kratkom postupku marginaliziran u lakoj kategoriji. Naime, u tjednu planirane borbe protiv Khabiba Nurmagodova doživio je bizarnu ozljedu, koja je rezultirala oduzimanjem privremenog pojasa, ali i situacijom gdje mora ponovno graditi svoj put prema vrhu.

“Prošlo je pet mjeseci od moje ozljede i prošlo je puno vremena dok sam uspio ponovno biti ovdje. Uzeli su mi pojas, uzeli su nekoliko nula s moje plaće i što mislite kako se osjećam?”, prvo je što je Tony rekao novinarima koji su došli na medijsko druženje. Ipak, rekao je kako namjerava jako brzo sve što je imao vratiti:

“Ja sam prvak, vidite li ovo zlato kraj mene? Ja nisam izgubio svoj pojas, oni su mi oduzeli titulu prvaka. No, ono što mi ne mogu oduzeti je moj osmijeh. Nakon operacije sam donio odluku kako neću prihvatiti pomoć ikoga tko mi ne želi uistinu pomoći. Kroz ovaj cijeli proces dobio sam puno više nego što itko može zamisliti.”

Nakon toga je uslijedio jedan dulji monolog u pravog Tony Ferguson stilu. Došao je bez nekog određenog pitanja, ali to je svakako bilo nešto što je Tony imao spremno i što je osjetio potrebu izreći.

“U ovome sam već 30 godina, treninzi su postali dosadni, ali sam naučio neke stvari. Gubim kilograme, a dobivam snagu, zamislite to. Dosljednost plus trud znači jebeno samopouzdanje. Ovdje sam ispred vas kao novi čovjek, ponovno sam se rodio kao feniks. I koga god da stave ispred mene, morati će raditi napornije od mene. Morati će biti brži od mene i ako me misle pogodit, morati će se pogoditi u pravu mjesto jer će me inače samo razljutiti. Želim vidjeti respekt prema sebi, sve što imam sam stekao napornim radom. Ovih pet mjeseci sam se pokidao od posla, moj tim je dao sve što je imao za mene. Ovo je utrka štakora, ali ja nisam štakor, ja sam kornjača, ja sam nindža kornjača.”

Upitan je o ishodu glavne borbe eventa, no nju nije htio previše komentirati. Zapravo, iznio je što mu je želja:

“Dvostruki nokaut. Želim da ove dvije kuje jedna drugu nokautiraju i to ponavljam cijelo vrijeme. Ne zanimaju me, ukoliko želite promociju te borbe, obratite se njima.”

Tvrdi kako mu iduće slijedi borba za titulu. Naravno, ukoliko prije toga savlada Anthonya Pettisa.

“To mi je u ugovoru pa svi ovi šupci koji na TMZ-u govore kako su idući, zanemarite ih. Ja sam idući, ja sam prvi, ali sam isto tako i posljednji.”

El Cucuy će u subotu hvatati svoju 11. pobjedu u nizu. Trenutno je na 10, jednako koliko ima i Khabib Nurmagomedov.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI