Tko može protivnika srušiti 21 put u jednoj borbi? Naravno, samo Khabib! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.09.2018 19:29h Autor:

Nurmagomedov vs. Trujillo

Znate li da rekord za najveći broj rušenja u jednoj UFC borbi iznosi čak 21? I to ne u borbi na pet, nego na samo tri runde. Izveo ga je tko drugi nego Khabib Nurmagomedov. Pogledajte kako je to izgledalo.

Riječ je o borbi koju je Nurmagomedov odradio u svibnju 2013. godine i bio je to njegov četvrti UFC nastup. S druge strane imao je Abela Trujilla, borca poznatog po razornom udarcu, ali i po jako dobroj hrvačkoj potkovanosti. Kad je borba krenula, sve je to palo u vodu, jer je protiv sebe imao dagestanski stroj.

Već u prvoj rundi vidjelo se kako bi to mogla biti pravo zlostavljanje američkog borca, nakon što je Khabib upisao sedam rušenja iz osam pokušaja. Trujillo je čak pokazivao jako dobru vještinu izvlačenja i ustajanja, no nevjerojatno je kako je brzo svaki puta ponovno bio na podu. U drugoj rundi Khabib ga je srušio pet puta iz osam pokušaja, dok je u trećoj uspio devet puta, a dva puta se Trujillo obranio. Ukupno je upisao 21 rušenje iz 27 pokušaja, što je neviđena dominacija.

Tom borbom su MMA fanovi dobili potvrdu kako iz Dagestana dolazi nevjerojatan borac. Borac je to koji je, šest borbi kasnije, ponio naslov svjetskog prvaka lake kategorije, a istog će braniti za samo deset dana protiv Conora McGregora. Može li se Irac obraniti od ovako nečega? Teško je donijeti zaključak, prije svega će mu cilj morati biti to da ne dozvoli Khabibu da mu se uopće približi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI