Tko će biti sljedeći Miočićev protivnik: Bigfoot, Barnett, Dos Santos…?

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.06.2014 13:14h Autor:

Stipe Miočić

Tko će biti sljedeći protivnik Stipe Miočića nakon ekspresne pobjede protiv Fabija Maldonada na The Ultimate Fighter Brazil 3 Finale? Pitanje je to koje zaokuplja UFC fanove, ali i brojne medije koji traže odgovor.

Maldonado je izdržao svega 35 sekundi u oktogonu s Miočićem. Nakon što je Junior dos Santos otpao zbog ozljede UFC je zamjenu za event koji se održava u Brazilu pronašao u borcu koji pripada sredini poluteške kategorije. Miočić je pak među TOP 10 teškaša u ovom trenutku i u tih je 35 sekundi potvrdio da se na njega treba itekako ozbiljno računati u budućnosti.

Sljedeći će meč biti vrlo bitan za njegovu karijeru i svakako će to biti netko od najboljih boraca u teškoj kategoriji. Sigurno nije lako naći protivnika za Miočića i u ovom se trenutku o imenima nagađa, a određeni mediji izdvojili su najizglednije kandidate.

Među njima je Antonio Silva (18-5) koji je nakon borbe s Markom Huntom suspendiran na devet mjeseci jer je bio pozitivan na nedozvoljena sredstva. Njegov se povratak očekuje do kraja godine, a u ovom je trenutku još uvijek četvrti na UFC-ovoj ljestvici teškaša. Bigfoot bi mogao testirati Miočića i na nogama i u parteru. Ta bi borba svakako pobjednika zacementirala među TOP 5 izazivača.

Drugo ime koje se spominje je Josh Barnett (33-7). MMA veteran zna sve tajne slobodne borbe i zbog toga bi po nekima bio odličan test za Miočića. Doduše, u oktogonu ga nema još od kraja 2013., ali njegovo ime privuklo bi i one povremena fanove što je vrlo važno kad je UFC u pitanju. Još kad se doda de je na petom mjestu UFC-a eto dobrog argumenta zašto bi upravo Barnett mogao biti sljedeći protivnik Stipe Miočića.

Naravno tu je i dalje Junior dos Santos, drugi čovjek među UFC-ovim teškašima u ovom trenutku. On je ionako već bio UFC-ov izbor. Miočić je već potvrdio da i dalje želi tu borbu, a dos Santosu treba jak protivnik kad se oporavi i vrati u oktogon. Ta bi borba i eventualna pobjeda dignula Stipu Miočića u sam vrh teškaša i svakako bi bila najvrjednija u dosadašnjoj karijeri.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI