Tj Grant se želi vratiti borbama, financijska situacija mu ne dozvoljava

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.11.2015 18:11h Autor:

TJ Grant

Uspješni kanadski MMA borac i član UFC-a, TJ Grant je trenutno u vrlo nezgodom situaciji oko svoje karijere. Oporavljen od ozljeda, želio bi se vratiti borbama, no to si trenutno ne može priuštiti, budući da mora raditi da prehrani obitelj i vrati dugove.

Prošlo je gotovo dvije i pol godine otkako je TJ Grant posljednji put nastupio u UFC-ovom oktogonu. Tad je savladao Graya Maynarda, što mu je bila peta pobjeda u nizu te je izborio priliku boriti se za naslov prvaka lake kategorije protiv Anthonya Pettisa. Umjesto zlatnih dana karijere, Grantu su tad uslijedili oni najcrnji mogući.

Kad je borba već bila dogovorena, doživio je ozljedu te je morao otkazati svoj napad za titulu, a nakon što se oporavio od nje te krenuo trenirati, uslijedila je nova. Sve je to dovelo do toga da je Grant već pomalo i zaboravljen. A on se u potpunosti oporavio i volio bi se vratiti borbama, no trenutno si to ne može priuštiti.

"Dugo sam bio u ovome sportu. Ne mogu reći da sam još uvijek, jer već dugo nisam, no vrata još uvijek nisam u potpunosti zatvorio", rekao je Grant, a onda nastavio priču o svojoj MMA karijeri: "Mogu reći kako sam bio jako dobar u UFC-u. Neću reći da sam zaradio puno novaca, a uspio sam osigurati da mogu kupiti kuću, a nakon nje još jednu."

Nakon toga je krenuo zanimljiviji dio. Pošto je MMA bio jedini čime se Grant, otac dvoje male djece, bavio te zarađivao od toga, obitelj je ostala bez glavnog izvora prihoda. To je dovelo do situacije u kojoj Grant nije očekivao da će se naći, barem u tom stadiju svog života.

"Dogodila se situacija da sam se ozlijedio te da godinu dana nisam bio sposoban raditi gotovo ništa. To je dovelo do nakupljanja dugova i čim sam uspio, morao sam pronaći posao i biti svakodnevan čovjek neko vrijeme. Naravno da bih se volio vratiti borbama, no u ovom trenutku si to ne mogu priuštiti jer to košta. Tu su trening kampovi, a to znači da neko vrijeme moraš zaustaviti svoj život, a ja to ne mogu, jer kod kuće imati dvoje mališana o kojima je potrebno brinuti. Naravno da moram svoj život staviti na prvo mjesto te trenutno nisam u stanju boriti, ali nikad ne znamo što će donijeti budućnost. Još uvijek imam želju za borbama i natjecanjem, još uvijek mislim da nisam dao sve što sam mogao. No, ne znam kad bih mogao donijeti odluku hoću li se ikad više boriti", rekao je.

Grant je u UFC-u ostvario skor 8-3, dok mu je ukupni skor u karijeri 21-5. U veljači će napuniti 32 godine, tako da nikako nije prestar za jednog borca i sigurno ima vremena još za njega. No, potrebno je posložiti neke stvari da bi to sve moglo biti kako je bilo 2013., kad je Grant bio na vrhuncu svoje MMA karijere.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI