TJ Dillashaw izbrisan sa svih rang ljestvica UFC-a

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.03.2019 13:27h Autor:

Screenshot

Dojučerašnji prvak u bantam kategoriji je danas potpuno izbrisan s UFC-ovih rang ljestivca na službenim stranicama “ufc.com”.

Od jutros je mjesto prvaka kategorije do 61 kilograma upražnjeno, a Dillashawa nema među prvih 15 mjesta rangiranih boraca. Nema ga više niti na P4P ljestvici najboljih.  Doduše, kada odete na njegov osobni profil na službenim web stranicama, tamo i dalje stoji da se radi o UFC-ovom prvaku u bantam kategoriji. Očekuje se da bi i to trebalo biti ispravljeno u narednim danima.

No, ovakva “čistka” je bila i očekivana. UFC posljednjih godina u slučaju pada nekog borca na doping testu, ekspresno miče njegovo ime sa svih ljestvica dok se stvari ne raščiste do kraja (istraga ne dovede do finiša i donese presuda) ili dok ne odsluži čitavu kaznu do kraja.

Kada su u pitanju neaktnivni borci, onda imaju drugačiju filozofiju pa se još donedavno ime Georgesa St. Pierrea moglo naći na rang ljestvici najboljih P4P boraca u rosteru. Slično je bilo i s Conorom McGregorom u trenucima njegove neaktivnosti.

U ovom trenutku UFC i dalje šuti kada je u pitanju najnoviji doping skandal u njihovim redovima. Poznato je kako je Dillashaw suspendiran na period od jedne godine od strane Komisije u New Yorku koja je bila zadužena za nadgledanje meča protiv Henryja Cejuda (tada je testiran). No, za sada se ne zna koja će biti odluka poslovično strože USADA-e.

Sam Dillashaw je dobrovoljno prepustio pojas i napustio tron bantam kategorije, kako je to rekao, “iz poštenja i respekta prema drugim borcima”. Realnost je da bi u svakom slučaju ostao bez njega pa je ovo bio najbolji mogući potez u tom trenutku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI