Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Tito Ortiz: UFC će se poput Rima urušiti iznutra! | Fight Site

Tito Ortiz: UFC će se poput Rima urušiti iznutra!

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.07.2015 09:46h Autor:

Tito Ortiz

Nekadašnji UFC-ov prvak Tito Ortiz već dulje vrijeme kritizira rad najjače svjetske MMA promocije, a u posljednjem intervjuu naglasio je da UFC ide u potpuno krivom smjeru.

Dobro je poznat sukob Tita Ortiza s UFC-om u kojem je svojedobno bio i prvak u poluteškoj kategorije. Njegove kritike na račun rada ove organizacije prilično su česte, a u posljednjim izjavama naglasio je da bi sadašnja politika mogla imati velike posljedice za UFC. Pri tome je prije svega mislio na nedavno potpisivanja sponzorskog ugovora s Reebokom i otpuštanje 'Stitcha' Durana.

„To je samo pitanje vremena. Rim se urušio iznutra, a to će se dogoditi i njima. Urušit će se iznutra. Sami su sebi najgori neprijatelji. Mogao bih samo sjesti i gledati, nitko neće govoriti ništa loše niti protiv Dane Whitea niti protiv UFC-a. Pustit ću ih da si sami nanose štetu.“, izjavio je Tito Ortiz.

„Žalosno je to što se dogodilo sa 'Stitch' Duranom. On je tip koji je u poslu od prvog dana i napravio je puno sjajnih stvari, ne samo u MMA-u već i u profesionalnom boksu. Zaslužuje poštovanje. To samo pokazuje da kad kažete nešto protiv kompanije koja pokušava sve monopolizirati bacit će vas vukovima. To se dogodilo i meni te mnogim drugim borcima. Zato sam i otišao.“

Ortiz je napustio UFC 2012. te je prešao u Bellator. U rujnu će se na Bellator Dynamiteu boriti za naslov u poluteškoj kategoriji protiv Liama McGearyja. Na istom će događaju biti održan i turnir četvorice u poluteškoj kategoriji, ali i kick boks mečevi do kojih je došlo zbog suradnje s Gloryjem. Po Ortizovom mišljenju ovaj će događaj donijeti puno uzbuđenja i biti suprotnost svemu onom što UFC organizira.

„UFC je učinio MMA dosadnim. Stalno vidite iste stvari i sve se iznova ponavlja. Bellator je napravio korak naprijed i daje gledateljima ono što žele, a to su uzbudljive borbe. Ne samo u MMA-u već i kick boksu. Gledatelji žele vidjeti spektakl. Sjećam se kad sam izašao na meč na UFC-u 40. Imali smo veliku rasvjetu, plamenove, imali smo sve. Navijači žele zabavu. Zato gledaju profesionalno hrvanje. S profesionalnim borbama dobijete stvarnost. To je ono što je Scott Coker donio Bellatoru.“

Naravno da to nije bio razlog zbog kojeg je Ortiz otišao iz UFC-a. Problem je bio u novcu i odnosu čelnih ljudi UFC-a prema njemu, ali i drugim borcima.

„Na kraju dana borcima ostaje samo poštovanje. Isto je tako ako si cutman, imaš samo poštovanje. Mi pokušavamo prehraniti svoje obitelji. Kompanija zarađuje uistinu puno. Bilo bi u redu da i nama daju nešto. Oni to nisu željeli i zato sam otišao. Nisu se odnosili s poštovanjem. Nisam dobio svoj dio kolača.“, rekao je Ortiz.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI