Tim Elliott: Sjajno sam se zabavio, a u borbi sam trebao biti aktivniji u donjoj poziciji

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.12.2016 13:14h Autor:

Tim Elliott

Nakon borbe za naslov prvaka muha kategorije, puno se više pričalo o poraženom borcu, odnosno Timu Elliottu. Veliki autsajder je prvaku pružio izuzetno dobar otpor, a kavez je na kraju napustio uz ovacije.

Elliott je blizu pobjede bio već u drugoj minuti borbe, kad je Johnsona uhvatio u giljotinu i radio na njoj preko minute, no prvak je izdržao veliki pritisak i na kraju se izvukao. Kako je vrijeme borbe prolazilo, tako je Johnson sve više preuzimao kontrolu te na kraju zasluženo po deveti puta obranio naslov. No, kako je cijelu borbu vidio Elliott?

“Mislim da je bilo blizu prekida, no on je pravi veteran i s razlogom najbolji borac na svijetu. Ja sam se sjajno zabavio, no na kraju je ovo bila borba kao i svaka druga. Ukoliko se borim kao što sam se borio u prvoj rundi, mogu pobijediti svakoga na svijetu. Nažalost, nakon toga sam pokušati ulaziti u izmjene i došao sam do načina borbe koji je njemu odgovarao.  Dok mi je pokušao nanositi štetu, to je bilo vrijeme dok sam ja pobjeđivao u ovoj borbi. Za mene je ovo igra koja se zove ‘nokautiraj ga ili prisili na predaju’. Ukoliko to ne radiš, mislim da ne igraš ovu igru kako bi trebalo.”

Upitan je da li bi što mijenjao u tome kako je odradio borbu. Vjeruje da je napravio jednu grešku koja je na kraju zaslužna za ovo što se dogodilo i kako se borba odvila.

“Trebao sam biti aktivniji na podu. Da me je pokušao udarati, puno lakše bih mogao izaći iz pozicije, no on je išao na to da me drži dolje, a ja se nisam mogao izvući iz toga. To je nešto na čemu moram raditi.”

Do prilike napasti titulu došao je kao pobjednik 24. sezone Ultimate Fightera, u kojoj su nastupili prvaci 16 promocija. Tamo se pokazao kao uvjerljivo najbolji i zasluženo je izborio povratak u UFC, gdje ga ni u prvom navratu nisu štedjeli ozbiljnim borbama i jakim protivnicima.

“Show je bio fantastičan i sjajno iskustvo, no nije bilo lako. Ja sam krupan za ovu kategoriju, a morao sam se boriti četiri puta u četiri tjedna i četiri puta skidati kilažu. To nije bilo jednostavno, no najgore je bio što sam sedam tjedana bio odvojen od kćeri. Ja sam prvo otac, pa tek onda borac.”

Na kraju je upitan koji će mu biti idući korak?

“Odlazak u bantam. Imao sam velikih problema sa skidanjem kilograma. Na jutro vaganja sam bio potpuno slomljen, prvi puta u životu sam rekao da odustajem. Rekao sam mom treneru Jamesu Krausea da se ne namjeravam vratiti u saunu. Rekao sam da ću dati 20 posto, da mi nije bitno hoće li borba biti za pojas, no on me na kraju natjerao da ipak izdržim i drago mi je zbog toga. No, ovaj sport je za mene prije svega zabava, a prolaziti kroz ovakvu torturu nije nimalo zabavno. Zato se od sada vidim u bantam kategoriji. Mislim da ću se tamo osjećati bolje, snažnije i opuštenije, a tada ću tek pokazati što i koliko mogu.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI