Till i Masvidal glavna borba u Londonu, Edwards dobio mjesto u “co-mainu”

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.01.2019 09:42h Autor:

Darren Till

Borba Darrena Tilla i Jorgea Masvidala službeno je potvrđena kao “main event” prve ovogodišnje UFC manifestacije u Velikoj Britaniji. Londonski Fight Night dobio je i svoju sunaslovnu borbu, u kojoj će se sučeliti Leon Edwards i Gunnar Nelson.

Ovo je borba o kojoj se glasno progovorilo prije nekoliko dana, kada su Till i Masvidal usuglasili interes putem Twittera. Kako je UFC tražio glavnu borbu za event te su u njoj vidjeli Tilla, ovakav im se rasplet svidio. Odlučili su ugovoriti taj duel, iako je drugi sjajni engleski velteraš, Leon Edwards, imao i neke druge prijedloge.

U borbu će obojica ući s negativnim iskustvom posljednjeg nastupa. Tillu se to dogodilo u rujnu, kada je doživio prvi poraz u karijeri. Bilo je to u borbi za UFC titulu, gdje je Tyron Woodley bio bolji te je pokazao kako mladi Englez još uvijek nije bio spreman za tako veliki uzlet. Protivnik na rubu Top 10 poretka tako mu je vjerojatno dobar izbor za pokušaj novog uzleta, odnosno pokušaj zadržavanja statusa relevantnom borca iz vrha.

Jorge Masvidal nije nastupio u 2018. godini, što je vrlo čudno, budući da je svaku godinu do tada otkako je u UFC-u, a pristigao je 2013., nastupio po tri puta. Ipak, dva poraza kojima je zaključio 2017. nikako nisu bili ono čemu se nadao. Pauza mu je vjerojatno dobro došla, a moramo priznati kako je ovim “gostovanjem” uzeo podosta veliki rizik. Treći poraz u nizu svakako bi ga udaljio od ostvarenja bilo kakvih ozbiljnijih ambicija u kategoriji do 77 kilograma.

Gore spomenuti Edwards također je dobio svoje mjesto na eventu. Borac koji je trenutno unutar niza od šest pobjeda i nalazi se na desetom mjestu ljestvica velteraških izazivača, nastupiti će u sunaslovnoj borbi. Tamo ga čeka Gunnar Nelson, koji dolazi iza sjajne pobjede nad Alexom Oliveirom, što mu je treće slavlja u posljednje četiri borbe. Borba protiv Edwardsa velika mu je prilika da se napokon priključi vrhu veltera, nakon što je već nekoliko sličnih prokockao. Zapravo, Nelson već ima nekoliko slučajeva gdje je podlegao pritisku kada je bilo najvažnije.

Ova ugovaranja će vjerojatno na sredinu glavnog programu staviti duel poluteške kategorije između Dominicka Reyesa i Volkana Oezdemira, koji su mnogi nakon ugovaranja smatrali mogućom glavnom borbom. Po važnosti i po kvaliteti boraca to možda i zaslužuje biti, no UFC se ovog puta ipak odlučio u prvi plan staviti domaće zvijezde. Event se održava 23. ožujka u londonskoj O2 Areni.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI