Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Tibau se brani: U 43 meča nikada nisam pao na doping testu! | Fight Site

Tibau se brani: U 43 meča nikada nisam pao na doping testu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.02.2015 10:15h Autor:

Gleison Tibau

Jedna od zapaženijih vijesti u četvrtak na Fight Siteu jest bila ona o vezana uz zanimljiv intervju koji je dao relativno nepoznati Andrew McInnes optuživši većinu poznatih MMA boraca za zlouporabu dopinga. U njemu je posebno istaknuo dugogodišnjeg UFC-ovca Gleisona Tibaua ustvrdivši kako mu "pišalina sigurno svijetli u mraku" te nazvavši ga notornim korisnikom steroida.

Nije dugo trebalo da se oko svega oglasi i sam Tibau. U relativno pomirljivom tonu, ali očekivano negiravši sve iz McInnesova intervjua, Tibau je napisao na službenom Facebooku:

"Ja sam totalno protiv bilo čega što nekom sportašu donosi prednost. Iz mog kuta gledanja, samo vještine i težak trening smiju imati utjecaj na konačni ishod dvoboja. Iskreno, ne poznajem tog čovjeka niti osobno, niti profesionalno, čak nisam niti čuo za njegove borbe. Ja sam u UFC-u imao više doping testova nego većina profesionalnih mečeva. U UFC-u sam zapisan kao jedan od boraca koji je rekorder po broju ulazaka u oktogon. U totalu sam odradio 43 profesionalna meča i nikada nisam uhvaćen zbog uporabe dopinga ili nisam pao na službenoj vagi. Žeo mi je što je McInnes optužio druge za nešto ilegalno. Svejedno, želim mu sve najbolje u životu."

Američki novinari su vrlo promićudno zamijetili kako Tibau nije demantirao korištenje sterodia, nego samo činjenicu da nikada nije uhvaćen. Znakovito je napomenuti da se samo na prste jedne ruke mogu pronaći primjeri boraca koji su priznali korištenje dopinga čak i kada su uhvaćeni s prstima u pekmezu. Posljednji primjer Andersona Silve i Hectora Lombarda to samo potvrđuje. Silva je demantirao ilegalne supstance unatoč čak dva pada na testu, a Lombardov menadžer je također pokušao demantirati zlouporabu njegovog borca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI