Tibau nakon kontroverzne pobjede: Trujillo nije tapkao, ali uspavao bih ga kroz 10 sekundi!

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.11.2015 11:25h Autor:

Screenshot

Gleison Tibau je potvrdio da njegov protivnik Abel Trujillo nije tapkao, odnosno predao borbu u njihovom meču na UFC Fight Night 77 priredbi, ali tvrdi da je on zakonit pobjednik.

"Držao sam ga u čvrstom zahvatu. Ne znam, nisam vidio da tapka, samo sam vidio suca kako govori 'Stani, stani'", priznao je Tibau.

Veteran je srušio Trujilla i natjerao ga da mu da leđa, nakon čega mu je stavio ruke oko vrata i počeo primjenjivati zahvat gušenja. Trujillo se pokušavao izvući iz pozicije, ali sudac Keith Peterson je pomislio da je borac izgubio svijest i prekinuo je borbu.

Trujillo se iste sekunde požalio na odluku, ali bilo je već kasno. Tibau priznaje da nije osjetio tapkanje protivnika već je samo slijedio upute suca. Sličan scenarij dogodio se ranije ove godine na UFC Fight Night 62 priredbi kad je Leandro Silva na sličan način pobjedio Drewa Dobera. Brazilska MMA komisija je poništila tu pobjedu, ali Tibau ne vjeruje da će to i ovdje biti slučaj.

"Ne, mislim da neće doći do toga. Držao sam ga čvrsto, još desetak sekundi i tip bi spavao."

Ovo je bila 17. pobjeda Tibaua u UFC-u i sad je po broju pobjeda izjednačen s Bispingom na trećem mjestu, iza GSP-a i Hughesa.

"Tako sam sretan. Ovo vrijeme u UFC-u nije bilo lako", rekao je Brazilac.

Tibau je svojim 26. nastupom za organizaciju na drugom mjestu po broju nastupa, odma iza Tite Ortiza i planira uskoro izjednačiti taj rekord.

"Ova borba je bila brza, tako da ću biti spreman za mjesec, dva. Uskoro se vraćam treninzima."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI