Thompson školovao Masvidala, Paulo Costa završio Hendricksa

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.11.2017 04:19h Autor:

Thompson vs. Masvidal

Glavni program UFC 217 eventa sadržavao je dvije borbe koje nisu za titulu. Paulo Costa savladao je Johnya Hendricksa prekidom u drugoj rundi, dok je Stephen Thompson apsolutno izdominirao Jorgea Masvidala kroz 15 minuta borbe na nogama.

Johny Hendricks jednostavno je previše sitan borac za srednju kategoriju, posebno kada s druge strane ima protivnika kao što je bio današnji. Paulo Costa je bio krupniji i snažniji borac od “Big Rigga”, koji je odradio hrabru borbu, no jednostavno nije mogao parirati borcu s tolikom fizičkom prednošću.

Cijela ova borba odrađena je na nogama, gdje je Costa bio onaj koji je držao inicijativu i napadao, a Hendricks je tražio šansu za pogodio svoju ljevicu i pokazati da u njoj i dalje ima onog dinatima koji ga je svojedobno doveo do naslova prvaka velter kategorije. Ipak, on to nije pronašao, a već u prvoj ruci je primio značajan broj udarac, svjesno se prepustivši otvorenoj borbi. U drugoj rundi Brazilac kreće još odlučnije i pogađa dodatan broj udaraca. Hendricks se i dalje hrabro borio, nije bježao nego je pokušavao, ali bez uspjeha. SBrzo se počinju vidjeti posljedice primljenih udaraca te nakon jedne serije pada na koljena, a sudac prekida borbu. Prekid je djelovao uranjeno, no pitanje je što bi Hendricks mogao učiniti ukoliko bi se borba nastavila tijekom kao što je viđen do tog trenutka.
Paulo Costa def. Johny Hendricks – TKO (R2 1:23)

Stephen Thompson odradio je borbu u svom stilu, a Jorge Masvidal nije učinio ništa da mu onemogući taj način borbe. Odlučio je pokušati savladati Thompsona tamo gdje je on najjači i to je zapravo bila velika greška. Masvidalu je isporučeno 15 minuta pravog stand up školovanja, u kojem je uspio pogoditi tek nekoliko spomena vrijednih udaraca, dok je Thompson stvorio dojam da u potpunosti kontrolira situaciju te da Masvidalu može raditi što god hoće. Činilo se kao da se Wonderboy doslovno igra sa svojim protivnikom, a sve je to odradio na način vrijedan skorašnjeg novog napada na titulu. Eksplozivnost, brzina, tehnika, sve je bilo na strani Thompsona, koji je odnio pobjedu čistom i uvjerljivom sudačkom odlukom.
Stephen Thompson def. Jorge Masvidal – jednoglasna sudačka odluka (30-26, 30-27, 30-27)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI