Thiago Santos savladao Andersa, Lil’ Nog se vratio nokaut pobjedom

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.09.2018 09:48h Autor:

Thiago Santos

UFC Fight Night 137 ponudio je mnoštvo uzbuđenja i vrhunskih predstava, predvođen pobjedom Thiaga Santosa nad Erykom Andersom u glavnoj borbi eventa. Ekspresnu pobjedu upisao je Alex “Cowboy” Oliveira, Antonio Rogerio Nogueira vratio se impresivnom nokaut pobjedom, dok je Andre Ewell savladao Renana Barao sudačkom odlukom. Charles Oliveira postao je rekorder UFC-a, a dva velika imena su se umirovila iz sporta.

Thiago Santos savladao je Eryka Andersa u borbi prepunoj akcije i preokreta te je u poluteškoj kategoriji debitirao pobjedom, što mu je svakako bio primarni cilj. Kako je borbu prihvatio prije samo tjedan dana, njegov protivnik nije išao kalkulirati nego je odrađena otvorena borba na snagu i izdržljivost. Tako je ponuđena izjednačena prva runda uz malu prednost Andersa, koji je tehnikom uspio kontrolirati Santosa i spriječiti mu rad tamo gdje je najbolji. Nije to Santos uspio niti u drugoj rundi, ali je zato uspio Andersa iznenaditi dolaskom u gornju poziciju na samom početku runde, odakle kreće privremena kontrola. Sredinom runde ponovno su na nogama i u otvorenoj akciji bolje izgleda Brazilac. Treću rundu gledamo najboljeg Andersa do tada. Brzo je došao do rušenja i kontrole, Santos se dva puta ustajao, no brzo bi ponovno završio na leđima i činilo se kako Amerikanac ima kontrolu. Ipak, umor ga je savladao i njegov pritisak počinje popuštati, što Santos koristi za preokret. Dolazi do pozicije odakle počinje pogađati, a posebno su obojiti izgledali laktovi. Par puta bilo je na rubu prekida, ali Anders je izdržao do kraja runde. Ipak, do svog kuta nije uspio otići, dva puta je iscrpljen pao kada su ga pokušali podići i to je bio kraj borbe. Za Brazilca je to šesta pobjeda u posljednjih sedam nastupa i pobjeda u debi borbu poluteške kategorije, gdje je najavio namjeru ostati.

Do šeste pobjede u posljednjih sedam nastupa došao je i Alex “Cowboy” Oliveira, najbržim završetkom borbe na programu. Samo 39 sekundi trebalo mu je da završi borbu tako što je osujetio kick Carla Pedersolija, nakon čega mu je uhvatio nogu te pogodio aperkat točno u glavu. Nekoliko udaraca nakon toga samo je završilo priču u korist ovog Brazilca koji se prije borbe nalazio na 14. mjestu ljestvice velter kategorije.

Pobjedu u povratku nakon suspenzije upisao je i Antonio Rogerio Nogueira. On je savladao Sama Alveya u borbi koju je obilježio strpljivi stand up. Oba borca bila su spremna na tako nešto, ali niti jedan nije bio spreman na ozbiljniji napad. Taktičko nadmudrivanje na nogama trajalo je ipak samo šest minuta, odnosno do kraja prve minute druge runde. Tada je Brazilac bio prvi koji nalazi udarac kakav je tražio. Alvey je uzdrman, što Nogueira vidi te napada još jače, a nakon još jednog pravog pogotka je Alvey sjeo na pod kaveza. Bio je ozbiljno uzdrman, ali je pokušao ostati u borbi, no sudac Marc Goddard odlučio je prekinuti. Baš u trenutku prekida, Alvey je uspio upisati rušenje pa je možda odluka Goddarda bila uranjena, no teško mu se može zamjeriti. Kada pogledamo usporenu snimku vrlo lako možemo vidjeti kako je Alvey izgledao vrlo loše te da bi većina ovdje odlučila prekinuti borbu.

Prekida nije bilo u preostale dvije borbe glavnog programa, a u prvoj od njih je novi poraz doživio bivši prvak Renan Barao. On je u borbu, za koju je dan ranije pao vagu, krenuo agresivno te je brzo završio na podu nakon jednog udarca Andrea Ewella. To ga je malo razljutilo te se brzo ustaje i do kraja runde čak podsjeća na sebe iz najboljih dana te sigurno odnosi prevagu prve dionice. U drugoj je opet sporiji, no došao je do jednog rušenje i kratke kontrole, čime se možda mogao nadati rundi, no treću uvjerljivo gubi dominacijom američkog debitanta na nogama. Na kraju je Amerikancu pripala i pobjeda, podijeljenom odlukom sudaca.

Podijeljena odluka sudaca donijela je neodlučenu borbu Rande Markos i Marine Rodriguez. Markos je bila ta koja je bolje otvorila te je prvu rundu većinom dominirala, što je dovelo do toga da su je dva suca presudila 10-8 u njenu korist. Brazilka se ipak vratila u borbu nakon toga te je odnijela drugu rundu pa vjerojatno čak i malo izjednačeniju treću. Jedan je sudac čak dao tu treću rundu za Markos, no to je bio onaj čija prva nije bila 10-8, tako da je na kraju sve završilo neodlučenom borbom većinskom odlukom.

Uvodni program obilježila je njegova glavna borba, prije svega zbog toga što je Charles Oliveira gušenjem u drugoj rundi savladao Christosa Giagosa, čime je postao prvi čovjek u povijesti UFC-a s 11 “submission” pobjeda. Također, dva su se borca umirovila. Jedan od njih je Thales Leites, koji je jednoglasnom sudačkom odlukom bio bolji od Hectora Lombarda, dok je drugi Evan Dunham koji nije bio te sreće. Njega je nokaut udarcem koljenom u jetru savladao Francisco Trinaldo.

Dva borca koja su prihvatili borbu samo dva ili tri tjedna prije održavanja također su upisali pobjede. To je Ryan Spann koji je sudačkom odlukom savladao Luisa Henriquea i Augusto Sakai, koji je nokautirao Chasea Shermana u trećoj rundi. Sergio Moraes na predaju je prisilio Bena Saundersa, Mayra Bueno Silva isto je učinila Gillian Robertson, dok je Eliseu Zaleski Dos Santos vrlo atraktivno završio Luigia Vendraminija. Program je otvoren ekspresnom pobjedom Livie Renate Souze nad Alex Chambers.

UFC Fight Night 137 – Rezultati

Thiago Santos def. Eryk Anders – TKO (R3 5:00)
Alex Oliveira def. Carlo Pedersoli – TKO (R1 0:39)
Antônio Rogério Nogueira def. Sam Alvey – KO (R2 1:00)
Andre Ewell def. Renan Barão – podijeljena sudačka odluka
Randa Markos vs. Marina Rodriguez – neodlučena borba

Charles Oliveira def. Christos Giagos – SUB (R2 3:22)
Francisco Trinaldo def. Evan Dunham – TKO (R2 4:10)
Ryan Spann def. Luis Henrique – jednoglasna sudačka odluka
Augusto Sakai def. Chase Sherman – TKO (R3 4:03)

Sérgio Moraes def. Ben Saunders – SUB (R2 4:42)
Mayra Bueno Silva def. Gillian Robertson – SUB (R1 4:55)
Thales Leites def. Hector Lombard – jednoglasna sudačka odluka
Elizeu Zaleski dos Santos def. Luigi Vendramini – KO (R2 1:20)
Lívia Renata Souza def. Alex Chambers – SUB (R1 1:21)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI