Thiago Santos: Jonesa će se pamtiti kao tipa na steroidima koji vozi pijan

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.05.2019 13:20h Autor:

Thiago Santos i Jon Jones

Thiago “Marreta” Santos krenuo je u kamp za borbu svoje karijere. 6. srpnja čeka ga Jon Jones, kojem će pokušati oduzeti titulu prvaka poluteške kategorije. Samo to mu je na umu i ne namjerava se zamarati drugim stvarima koje nemaju veze s onim što će se dogoditi u kavezu.

Oko Jona Jonesa još uvijek je vruća tema doping test, koji je još uvijek pozitivan na ostatke turinabolu. Svi već znamo priču o pikogramima i pulsirajućem efektu, no Santos zna kako je to nešto na što ne smije obraćati pažnju. Jones ima dozvolu za borbu i to je u tom slučaju jedino bitno. Neovisno budu li “zrnca soli” prisutna u njegovoj krvi ili ne, protiv njega će se trebati boriti ukoliko želi postati prvak.

“Ne uzbuđuju me takve stvari. Sve je to karma i nešto s čim će on morati živjeti. Bit će upamćen kao borac na steroidima i tip koji vozi dok je pijan. To je njegova stvar. Ja ću biti upamćen kao netko tko tako što ne radi. Njegov život, ako on želi tako živjeti, to je njegov problem. Što se tiče njegovog talenta, to mu nitko ne može osporiti, no izvan toga je daleko od nekoga tko bi trebao biti uzor”, rekao je Thiago Santos u razgovoru za Bloodyelbow.

Upitan je oko toga što mu stvara najveći problem kod Jonesa i što ga zabrinjava kako se borba bliži. Odgovor je bio vrlo zanimljiv, a moramo priznati kako Thiago dijeli isti strah s većinom fanova.

“Ono čega se kod njega najviše bojim je da ne napravi neku glupost prije eventa i da sve propadne. Sve što želimo je da se borba održi, onda ću se boriti protiv njega i pobijediti ga”, rekao je, a onda je najavio što namjerava u borbi napraviti:

“Još uvijek nismo vidjeli slabosti u načinu kako se bori niti smo ga vidjeli leđima na podu. Kako će reagirati kad mu ja to priuštim udarcima, vidjet ćemo. Nikad nismo vidjeli kako reagira na ground n’ pound. No, ja prije svega moram biti spreman na sve. On je raznovrstan borac koji se lako prilagodi svakoj situaciji. Moram napraviti da to ne bude tako. Cilj je da se u borbi osjeća loše i da se ne može opustiti. Nakon što se bude osjećao loše na nogama, pokušat će me srušiti. Nakon toga ću mu napraviti da se osjeća loše na podu. Ako me dovede do klinča, i tamo ću ga ugroziti. Složio sam svoj mentalni sklop tako da učinim da se osjeća loše u bilo kojoj opciji.”

Brazilac je već u srednjoj kategoriji bio opak udarač, no u poluteškoj se prezentirao kao još opasniji. Ipak, i dalje se postavlja pitanje je li možda borba za titulu došla prerano. To ćemo saznati na UFC 239 eventu, najvećem dosadašnjem MMA eventu u 2019. godini.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI