Thiago Alves: Sad sam zreliji i postat ću UFC prvak

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.05.2015 19:34h Autor:

Thiago Alves

Bivši izazivač UFC-ovog prvaka u velter kategoriji vjeruje kako se vratio kao bolji borac te da će u subotu, protiv Carlosa Condita, napokon imati priliku to u potpunosti dokazati.

Prošlo je šest godina otkako se Thiago Alves našao na UFC 100 eventu, gdje je pokušao Georgesu St-Pierreu oteti titulu UFC-ovog prvaka. Tad 26-godišnji Alves to ipak nije uspio, no vjeruje kako njegovo vrijeme dolazi.

"Ovog puta bi sve oko napada na vrh trebalo biti još bolje. Zreliji sam borac i u potpunosti poznajem svoje tijelo, kao i ovaj sport. Također, moj je tim bolji nego što je bio prije par godina, jednostavno imam više resorsa. Moj veliki uspon počinje u subotu", najavio je borac koji se, nakon dvogodišnje pauze, vratio s nizom od dvije UFC pobjede.

Iako je još relativno mlad, dugo je u ovom sportu i vjeruje da će mu to dodatno pomoći u nastavku karijere. Rekao je: "Oduvijek sam bio profesionalni borac, borim se od svoje 15. godine. No, nisam pazio na moje tijelo izvan sporta, a sada mi je stil života u potpunosti usmjeren na moju karijeru. Sve ostalo je na drugom mjestu. Kako si stariji, moraš mijenjati svoj stil života ukoliko želiš potrajati."

A po prvi puta otkad je UFC borac, a u najjačoj svjetskoj organizaciji je odradio 19 borbi, nastupit će u svojoj domovini, Brazilu, odakle je uputio prije više od deset godina te se nastanio u SAD-u.

"Prošlo je 12 godina otkad sam se posljednji put borio u Brazilu i zahvaljujem UFC-u što mi je dao priliku da se borim u svojoj domovini. Ne mislim ovdje gubiti vrijeme ili propustiti priliku koja je ispred mene. Jako sam naporno trenirao i očekujem da to prenesem u kavez i ponudim gledateljima ono što su došli vidjeti, ali i cijeloj diviziji prezentirati tko je budući prvak UFC-ovog veltera", dodao je na kraju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI