Thiago Alves: Do kraja godine sam Top 3

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.04.2015 16:38h Autor:

Carlos Condit i Thiago Alves

Posljednjeg dana svibnja, Thiago Alves odradit će borbu protiv Carlosa Condita. Zadovoljan je izborom protivnika, jer upravo preko Condita je put prema njegovom cilju za 2015. godinu, naći se u Top 3 velter kategorije.

31-godišnji Thiago Alves (21-9, 13-6 u UFC-u) je još uvijek relativno mlad za MMA borca, a već iza sebe ima deset godina UFC iskustva, borbu za naslov prvaka te trenutno čeka svoju 20. borbu u organizaciji, koja je na rasporedu 31. svibnja u Brazilu, a protivnik mu je Carlos Condit. Reklo bi se da je već prošao puno toga, a zapravo je tek stigao u najzrelije borilačke godine.

Za MMAJunkie je rekao: "Puno smo radili da bih stigao do ovoga gdje sam sad, a imam osjećaj da je to zapravo tek početak. Imam veliku borbu ispred sebe i mislim kako će ovo biti moja godina. Na kraju nje, vidim se nazad u Top 3, uopće ne sumnjam u to."

Alves, poznatiji kao Pitbull, prošle se godina vratio nakon dvogodišnje stanke, a bolji način nije mogao zamisliti. Prvo je savladao Setha Baczynskog te zaradio bonus za borbu večeri, a nakon toga je došao kao autsajder u borbu protiv Jordana Meine te nokautirao njega, uz još jedan uprihođeni bonus. Time je popravio loš dojam koji je uslijedio u nekoliko borbi nakon poraza od Georgesa St-Pierrea, kojem je pokušao oduzeti pojas na jubilarnom UFC 100 eventu.

Sad mu slijedi borba protiv Condita, borca iz samog vrha, no također borca s teškom ozljedom iza sebe, koja je rezultirala dugom pauzom. Alves na to ne obraća pažnju, a misli kako fanovi još nisu prepoznali da se on vratio te da je, ako mu je vjerovati, bolji nego što je ikad prije bio.

"Fanovi će sigurno biti ponovno upoznati s činjenicom tko i što sam ja. Ovo je sjajna prilika za mene i ne namjeravam je propustiti. Bolji sam nego što sam bio ikad prije i namjeravam uzeti sve. Ovo što slijedi će biti jedna dominantna predstava s moje strane te sam siguran da ću završiti Condita. U svakom slučaju, netko će pasti, obojica smo borci koji idu na sve ili ništa", najavio je svoju borbu.

Condit i Alves nastupaju u glavnoj borbi Fight Nighta 67, koji već sad izgleda jako dobro, uz mnoštvo zanimljivih borbi pred nama.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI