Thales Leites: Napravio sam previše grešaka, izuzetno sam ljut na sebe

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.07.2015 20:48h Autor:

Thales Leites

Thales Leites je doživio poraz od Michaela Bispinga, no nije ostavio loš dojam u borbi dva Top 10 borca srednje kategorije. Presudile su nijanse, a Brazilac smatra kako je morao biti bolji, odnosno da je napravio neke greške koje si ne može oprostiti.

Podijeljena odluka otišla je u korist Michaela Bispinga, a jedan od sudaca nije jedini koji je smatrao da je Thales Leites bio bolji borac od Michaela Bispinga, nego su takvi bili i mnogi fanovi. no, Brazilac je odluku odmah prihvatio i rekao kako je za poraz kriv jedino on.

"Borba je bila vrlo dobra i obojica smo dali sve od sebe. Odluku ne mogu komentirati, suci znaju najbolje, a ako su oni vidjeli da je on bio bolji, tko sam ja da kažem drugačije. On je zaslužio pobjedu i čestitam mu na tome", rekao je Thales odmah nakon borbe.

Vjeruje da je napravio previše grešaka, odnosno na nije dovoljno dobro taktički razmišljao: "Najviše krivim samog sebe jer sam napravio previše grešaka. Mogu reći da sam i ljut na sebe jer sam mogao biti bolji. Bisping se je navikao boriti pet rundi, a meni je ovo bilo tek drugi put u karijeri. On jako dobro brani rušenja te fantastično koristi prostor. Ima nevjerojatno dobro kretanje koje je jako teško pratiti."

Iako je bivši svjetski prvak u BJJ-u, Leites baš nije koristio parteraške tehnike. Naravno da je bilo zanimljivo čuti zašto je bilo tako.

"Nisam ga rušio jer je bio plan boriti se s njim na nogama, a također ima i sjajnu obranu od rušenja. Kad sam ga i srušio, nisam ga uspio tamo dulje zadržati. Na meni je da ovih dana što bolje pogledam ovu borbu i naučim nešto iz svojih grešaka, jer sam morao i mogao biti bolji u ovoj borbi", rekao je Leites te još jednom za poraz okrivio jedino sebe.

Ovime je prekinut Leitesov niz od pet uzastopnih pobjeda i velike je šteta za njega, jer bi pobjedom automatski našao svoje mjesto među glavnim kandidatima za napad na UFC-ov pojas. Ovako će morati krenuti u novi prodor prema vrhu, gdje je već bio 2009. godine, kad se borio za naslov UFC prvaka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI