Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Testiranje napravljeno odmah nakon meča s Cormierom pokazalo – U Jonesovoj krvi nije bilo zabranjenih supstanci! | Fight Site

Testiranje napravljeno odmah nakon meča s Cormierom pokazalo – U Jonesovoj krvi nije bilo zabranjenih supstanci!

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.09.2017 11:01h Autor:

Jon Jones

Stižu nove informacije vezane uz slučaj Jona Jonesa. Kako stvari izgledaju, situacija iz dana u dan izgleda sve kompliciranije pa tako najnovije vijesti iz USADA-e govore da je UFC-ov poluteškaški prvak prošao na doping testu obavljenom nad njegovim krvnim uzorkom.

Ovo je testiranje napravljeno odmah nakon borbe, odnosno dan nakon onog koje je u Jonesovom urinu pokazalo prisutnost turinabola. Podsjetimo, “Bones” je prošao i dva nenajavljena USADA-ina testa iz 6. i 7. srpnja. S time da je prvi od njih bio temeljen na uzorku krvi i urina, a drugi samo na uzorku urina.

Naglasimo kako ovo još uvijek ne potvrđuje nevinost aktualnog prvaka u poluteškoj kategoriji. Za konačni rasplet u ovoj priči morat ćemo pričekati rezultate “uzorka B” kojeg je Jones dao predstavnicima Komisije na dan vaganja uoči UFC-a 214 jer, kako navode iz USADA-e, za steroid turinabol se testira samo preko urina, a testovi nad uzorcima urina i oni obavljeni nad uzorcima krvi su tu samo kako bi nadopunili jedni druge.

“S obzirom na to da je Jonesov predstavnik javno komentirao ovaj slučaj, mogu potvrditi da je Jones testiran preko urina i krvi 6. srpnja i dodatno preko urina 7. srpnja. Svi ti testovi bili su negativni. Ipak, test iz 28. srpnja nad uzorkom urina je bio pozitivan na turinabol, kao što se potvrdilo ranije, a nakon toga je testiran preko krvi i taj test je bio negativan.

Za zabranjeni steroid turinabol se testira samo preko urina, ne krvi. Urin i krvni testovi nadopunjuju jedni druge, njima se ne analiziraju iste supstance. Važno je napomenuti da je gospodin Jones nevin dok se ne utvrdi drugačije”, objasnili su iz USADA-e za MMA Fighting.

Direktor Komisije: Jonesov pad nema nikakvog smisla!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI