Test za trudnoću sinoć je spriječio realizaciju Jedrzejczyk vs. Shevchenko, ali i potencijalno rađanje nove UFC-ove kategorije

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.07.2017 12:18h Autor:

Joanna Jedrzejczyk (Instagram)

Samo nekoliko sati dijelilo nas je od početka UFC 213 priredbe, a onda je stiglo neugodno iznenađenje i vijest da je Amanda Nunes otkazala nastup u borbi koja je trebala predvoditi borilačku večer u Las Vegasu.

UFC-ova prvakinja hospitalizirana je na dan borbe zbog, kako se vjerovalo, zdravstvenih problema uzrokovanih pretjeranim skidanjem kilograma. Slijedom tih događanja, obračun za najbolju bantamašicu današnjice je otkazan i Valentina Shevchenko je ostala bez prilike da pokuša u istoj večeri preuzeti tron i osvetiti poraz iz ožujka prošle godine.

Kako se situacija odvijala, tako su i polako pristizale nove informacije te je u međuvremenu Dana White otkrio da su liječnici brazilskoj borkinji u dva navrata odobrili nastup, ali do istog nije došlo isključivo zbog odluke koju je Nunes donijela zajedno sa svojim timom. Predsjednik UFC-a, nešto je ranije otkrio još jednu vijest i usput nahvalio Joannu Jedrzejczyk, kraljicu slamka kategorije koja se ponudila spasiti stvar svojim uskakanjem u meč sa Shevchenko.

Nunes is out and @joannajedrzejczyk is begging us to let her fight @bulletvalentina tonight!!!!! Joanna u are such an amazing, BADASS, incredible fighter and it is an honor to have u in the @ufc

Objavu dijeli Dana White (@danawhite)

“Joanna nas preklinje da joj dopustimo borbu s Valentinom. Ti si toliko sjajna, opaka i nevjerojatna borkinja. Čast nam je što te imamo u UFC-u”, otkrio je White sinoć preko službenog Instagram profila, a da se nešto kuha potvrdila je i Poljakinja u vlastitioj objavi.

I spoke with @danawhite and the @ufc – we are going to try and make this fight happen! #ufc213

Objavu dijeli Joanna Jedrzejczyk (@joannajedrzejczyk)

“Pričala sam s Danom i UFC-om – pokušat ćemo realizirati ovu borbu”, riječi su kojima je Jedrzejczyk privukla pažju u sinoćnjim satima.

Ubrzo je na sve reagirala izazivačica iz bantam kategorije koja je prihvatila Joannin izazov i stvari dodatno ‘zapaprila’ ponudom da se njih dvije nađu na pola puta i tom borbom odrede prvu UFC-ovu prvakinju u muha kategoriji.

“100 posto sam spremna, učinimo to u borbi za pojas do 125 (lbs). Danas! #UFC213”, napisala je Shevchenko na Twitteru.

Kao što već znate, do borbe nije došlo i ona između Roberta Whittakera i Yoela Romera promovirana je u glavnu te večeri. No izgleda kako bi pokušaj organizacije tog dvoboja stopirala i Atletska komisija države Nevade čiji je glavni čovjek, Bob Bennet, u razgovoru s FloCombatom otkrio da je jednostavno ostalo premalo vremena da se medicinski ispita stanje UFC-ove prvakinje iz slamka kategorije. Jedan od razloga je i pravilo oko provođena testa za trudnoću koji se prema njihovim propisima mora provesti deset dana uoči borbe, a to očigledno, u ovom slučaju, nije bilo moguće. Rasplet nam sugerira da su iz UFC-a bili svjesni tih pravila pa službeni zahtjev Komisiji nisu ni poslali.

“Posljednja dva dana s UFC-om sam komunicirao oko Amande Nunes. Oni su pratili njeno stanje i nama je rečeno da će biti uklonjenja s popisa borbi. Iz UFC-a nisu podnijeli zahtjev za zamjenom, no zapravo s preostalim vremenom mi ni ne bi imali dovoljno vremena za potrebne medicinske preglede. Primjerice, borkinje prema našem pravilniku moraju napraviti test na trudnoću deset dana prije nastupa, a to nije napravljeno u slučaju Joanne Jedrzejczyk”, objasnio je Bennet.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI