Teškaški okršaj Struvea i Tybure još jedna akvizicija za Fight Night u Hamburgu

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.04.2018 09:55h Autor:

Tybura vs. Struve

Na Fight Night u Hamburgu dodana je još jedna borba koja će probuditi interes fanova, posebno onih koji preferiraju teškaške okršaje. Boriti će se Stefan Struve i Marcin Tybura.

Biti će to borba dva vrlo dobra europska teškaša, ali isto tako i dva borca kojima rezultati u posljednje vrijeme baš i nisu išli u prilog. Tako je ovo za obojicu prilika vratiti se pobjedničkim navikama, odnosno za doći do trijumfa koji automatski sam po sebi donosi novu Top 10 borbu. Stanje u diviziji je takvo da uistinu ne treba puno da bi se postigao vidljiv napredak.

O 30-godišnjem Struveu (28-10, 12-8 UFC) ne mora se puno govoriti. Najviši borac u promociji ujedno je jedan od najiksusnijih, ali većinu vremena i najaktivnijih teškaša u promociji. U ovu će borbu ući nakon poraza od Andreia Arlovskog, koji je doživio prošlog mjeseca, a ujedno mu je to drugi poraz u nizu, nakon što je isto doživio i u borbi protiv Alexandra Volkova. Od njegovih 38 borbi, samo četiri nije završilo prekidom pa je jasno da tako nešto možemo očekivati i ovaj put.

Za dvije godine starijeg Poljaka, Marcina Tyburu (16-4, 3-3 UFC), ovo je također jako bitna borba. On je prošle godine bio unutar niza od tri pobjede, da bi onda uslijedio poraz od Fabricia Werduma, ali posebno je bolan ovaj posljednji. U veljači se borio protiv Derricka Lewisa te je bio bolji u prve dvije runde, koju su mu gotovo sigurno pripale na sudačkim karticama, da bi ga trenutak nepažnje u trećoj rundi koštao poraza nokautom. Obojici je ovo jako bitna borba, a posebno puno bi pobjednik dobio ako do trijumfa dođe uvjerljivo ili impresivno.

Što se tiče rankinga, Tybura se trenutno nalazi na osmom, a Struve na 11. mjestu poretka potencijalnih izazivača u teškoj kategoriji.

UFC Fight Night 134 održava se 22. srpnja, uz glavnu borbu Volkana Oezdemira i Shoguna Rue.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI