Teška ozljeda Korean Zombiea, nastradali križni ligamenti

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.06.2017 23:48h Autor:

Chan Sung Jung

Poznat je razlog zbog kojeg je Chan Sung Jung bio prisiljen otkazati svoju borbu na UFC 214, a u pitanju je izuzetno teška ozljeda korejskog borca. Naime, nastradali su mu prednji i stražnji križni ligamenti.

Korean Zombie se trebao boriti protiv Ricarda Lamasa 29. srpnja i to mu je trebala biti druga borba u 2017. godini. U veljači je odradio nastup protiv Dennisa Bermudeza, gdje je upisao spektakularnu pobjedu. To mu je bio prvi nastup nakon tri i pol godine i fanovi su oduševljeno proslavili njegov povratak. No, sada ga čeka još jedna duga pauza.

Borac je na svoj Instagram profil postavio popis ozljeda koje su mu ustanovljene, a nabrojao ih je čak četiri. Ipak, one dvije prvonavedene su vjerojatno naježile svakoga tko zna o čemu je riječ. Naime, Jung je doživio kompletnu rupturu prednjih i strašnjih križnih ligamenata, a dodatak kako je u pitanju i ozljeda diska je samo dokaz da je njegovo koljeno trenutno potpuno uništeno. Kao četvrto je navedeno iščašenje kosti femura, koje pokraj preostalog izgleda kao blaga ozljeda. Nema sumnje kako je pred popularnim korejskim borcem težak, dug i naporan oporavak, koji se sastoji od operacije, mirovanja i rehabilitacije. Tek nakon toga će se moći postepeno krenuti vraćati normalnom tempu života i kretanja.

Ozljeda križnih ligamenata zapravo je jedna od najtežih ozljeda u sportu općenito, a oporavak od iste u prosjeku traje od devet mjeseci do godinu dana, no bilo je situacija da su neki pauzirali i puno dulje, kao npr. Dominick Cruz, kojem su upravo križni ligamenti bili uzrok njegove duge pauze. Nadamo se kako će Korean Zombie imati veliku snagu volje, jer upravo je to način na koji oporavak može trajati kraće i donijeti kvalitetne rezultate.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI