Teixeira, Souza i Benavidez ekspresno slavili u Brazilu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.09.2013 08:54h Autor:

Glover Teixeira

Belo Horizonte u tri glavna meča večeri donio nam je iznimno brze završnice. UFC Fight Night 28 koji se održavao u noći sa srijede na četvrtak po našem vremenu još je malo gurnuo Glovera Teixeiru prema mogućem statusu izazivača zahvaljujući pobjedi tehničkim nokautom već u prvoj rundi.

Ryan Bader krenuo je vrlo dobro u borbu, već na samom početku našao se u sjajnoj prilici da stigne do izuzetno brzog slavlja prekidom nad Teixeirom, ali on je Baderovu navalu udaraca vidio kao svoju priliku za kontriranje, što je i uspio. S dva precizna udarca poslao je Badera na pod, a tamo ga je još dovršio s nekoliko udaraca u parteru prije nego što je sudac stigao reagirati.

Bila je ovo peta pobjeda Teixeire u UFC-u u nizu, od toga četiri su ostvarene prekidom, pa nema sumnje kako se zaista sve više približava svojoj velikoj želji, a to je da u bližoj budućnosti dobije priliku napasti aktualnog prvaka u poluteškoj kategoriji Jona Jonesa, što je čak i spomenuto u oktogonu nakon meča.

Ronaldu Souzi također će protekla noć ostati u vrlo lijepom sjećanju zahvaljujući tome što je i on poput Teixeire do pobjede stigao u manje od tri minute. Iako je Souza poznat kao fantastični poznavatelj BJJ-a, ovog su puta svi mogli vidjeti i kako je iznimno opasan u stojci. Yushina Okamija je desnim direktom uspio oboriti na pod i tu je već bio kraj meča.

Joseph Benavidez, kao što smo spomenuli u naslov, zaokružuje trojku koji su u glavnom mečevima slavili u prvim rundama. Nakon što je svog suparnika Jussiera Formigu sjajno pogodio koljenom u tijelo, uputio je i još nekoliko udaraca u parteru te je sudac zaustavio borbu nakon toga.

Spomenimo i kako je vrlo efektnu pobjedu ostvario UFC debitant Piotr Hallmann, dok je većina uvodnih mečeva završavala sudačkim odlukama. Izuzetak je jedino Lucas Martins koji je slavio tehničkim submissionom nakon svega jedne minute.

UFC Fight Night 28 rezultati:

Glover Teixeira def. Ryan Bader – TKO (R1 2:55)
Ronaldo Souza def. Yushin Okami – TKO (R1 2:47)
Joseph Benavidez def. Jussier Formiga – TKO (R1 3:07)
Piotr Hallmann def. Francisco Trinaldo – Submission (Kimura, R2, 3:50)
Rafael Natal def. Tor Troeng – jednoglasna sudačka odluka
Ali Bagautinov def. Marcos Vinicius – TKO (R3 3:28)

Edimilson Souza def. Felipe Arantes – podijeljena sudačka odluka
Lucas Martins def. Ramiro Hernandez  – tehnički submission (RNC, R1 1:10)
Elias Silverio def. Joao Zeferino – jednoglasna sudačka odluka
Ivan Jorge def. Keith Wisniewski – jednoglasna sudačka odluka

Sean Spencer def. Yuri Villefort – podijeljena sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI