Teixeira pred borbu s Cumminsom: Moram dokazati da se opet mogu boriti za titulu

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.11.2015 23:43h Autor:

Glover Teixeira

UFC-ov brazilski poluteškaš Glover Teixeira ovaj vikend namjerava dokazati kako i dalje ima kvalitetu boriti se za naslov UFC-ovog prvaka. U subotu će se boriti protiv Patricka Cumminsa i tu vidi pravi ispit za svoje ambicije.

36-godišnji Glover Teixeira (23-4, 6-2 u UFC-u) u svom je posljednjem pokušaja uspona na svjetski MMA tron poluteške kategorije. Nakon što je u travnju prošle godine dobio priliku napasti naslov, no doživio je poraz od Jona Jonesa, Brazilac se nada novoj prilici, a borba protiv Patricka Cumminsa, koja je na rasporedu ovaj vikend, trebala bi biti drugi korak prema njoj.

Jer prvi je već napravio, nakon što je savladao Ovincea St. Preuxa ovo ljeto, i to u borbu gdje je po mnogima bio unaprijed otpisan. Ovako je ponovno siguran u Top 5, a sad protiv sebe ima još jednog borca koji se konstantno penje u rankingu. Glover nije htio prognozirati borbu, osim što je uvjeren u svoju pobjedu, no rekao je što namjerava nakon nje.

"Nakon ove borbe, siguran sam kako ću pobjedu proslaviti u svom rodnom gradu", rekao je Glover, koji već dugi niz godina živi u SAD-u te je vrlo blizak prijatelj s Chuckom Liddelom. Onda je nastavio: Dobro ćemo se najesti i napiti lokalnih specijaliteta."

"Nakon ove pobjede ću sigurno biti još jedan korak bliže novoj prilici za boriti se za titulu. Želim ga konstantno pritiskati i ostvariti sjajnu pobjedu, kao što je to uostalom bilo i u mojoj posljednjoj borbi. Onda sam pokazao kako sam se spreman još jednom boriti za titulu, a sad to moram potvrditi i dokazati. Na meni je da odradim svoj dio, a onda odmaram i čekam odluku i poziv od strane promocije", dodao je.

Godinu i pol dana je prošlo od susreta s Jonom Jonesom, no to još nije prebolio. Nakon toga je došao i poraz od Phila Davisa, ali zapravo sve je krenulo prošlog travnja u Baltimore, kad se Teixeira nije prikazao onakvim kakav je bio u pet prethodnih UFC borbi.

"Teško mi je govoriti o Jonu Jonesu i našoj borbi. Želio bih se ponovno boriti protiv njega zato što me pobijedio, no i zato što je jedan od najboljih boraca u povijesti. I još uvijek ima priliku da to potpuno potvrdi, jer je mlad. No, ja živim svoj život bez razmišljanja o Jonu Jonesu. Ukoliko dođe prilika da se borimo ponovno, bit ću spreman", rekao je nešto na tu temu.

Pobjeda protiv Cumminsa bio bi samo korak bliže tome cilju, a Glover svog protivnika nikako ne podcjenjuje.

"Patrick Cummins je sjajan borac. Govorio sam o njemu još prije nego što je došao u UFC. Gledao sam ga i znao sam da će doći i napraviti dobar posao. Ima jako dobru hrvačku bazu, a vidi se da jako dobro ući udaračke tehnike i jiu jitsu, svakom je borbom sve bolji, a to je zato što je veliki radnik. Znam njegovu priču, no to neće utjecati na moj plan, koji je i dalje isti. Pritisak kroz cijelu borbu te ću natjerati da se bori upravo onako kako ja želim. Idem ga završiti", na kraju je nešto o svom protivniku rekao Teixeira.

Ova dva borca nastupaju u sunaslovnoj borbi subotnjeg Fight Nighta, kojeg predvode Vitor Belfort i Dan Henderson.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI