Teixeira: “Nakon uboda prstom u oko vidio sam tri Gustafssona, ali to nije izlika”

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.05.2017 14:18h Autor:

Glover Teixeira/Photo: Igor Mićić

Alexander Gustafsson ugasio je Glovera Teixeiru spektakularnim nokautom u petoj rundi njihove borbe na UFC Fight Nightu 109 u Stockholmu. U počecima borbe, Gustafsson je Teixeiru nenamjerno pogodio prstom u oko, postoji mogućnost da je to utjecalo na razvoj borbe.

Šveđanin je Brazilca nehotice ozljedio u prvoj rundi. U stanci između prve i druge runde, Teixeira je svojem treneru rekao kako ne vidi na desno oko.
Dan nakon borbe i poraza, Brazilac je za ‘MMA Fighting’ prepričao incident:

“Kad bih vam rekao da me taj ubod u oko nije smetao tokom borbe lagao bih. Bio ti borac ili ne, ubod u oko užasno smeta. Bio je jak ubod i jako me smetalo. Da sam bio nokautiran netom iza uboda prstom u oko definitivno bih to smatrao razlogom poraza. Vratio sam se u borbu a nisam mogao ništa vidjeti. Vidio sam tri Gustafssona. Sve mi je bilo u magli i mislio sam da ću dobiti pet minuta da se oporavim. Ne znam jeste li to vidjeli, rekao sam sucu da ću sigurno nastaviti borbu, ali da mi treba malo vremena da protrljam oči i malo se oporavim. Sudac mi je na to rekao da necu dobiti vrijeme za oporavak, da nastavim ako mogu ili odustanem ako ne mogu.”

Sudac Marc Goddard koji je sudio meč između Gustafssona i Teixeire oglasio se povodom ovog incidenta na ‘Twitteru’ iste večeri. Goddard objašnjava kako borci za ubod prstom u oko ne dobivaju pet minuta za oporavak kao kod primjerice udarca u prepone, takva su pravila. Ako doktor odobri da se borac može dalje boriti on istog trena kreće dalje s borbom.

“U slučaju da nisam mogao nastaviti borbu ne znam bi li ju proglasili kao ‘no contest’, ali nisam to htio. Naravno da to nisam htio, ja sam borac. Imao sam svoje šanse u ovom meču. Mislim da nije bilo tog uboda u oko da bih mogao više nametnuti svoj ritam, barem u prvoj rundi. U drugoj rundi mi se još maglilo. Vid mi se potpuno vratio u trećoj rundi. Nevezano uz ovo, bio je bolji, bio je brži, nisam ga mogao ‘naći’. Da nije bilo uboda u oko rezultat bi bio isti, možda me ne bi uspio nokautirati. Svaka čast Gustafssonu, borio se sa mnom koji sam u životnoj formi bez ozljeda i pobijedio. Nemam opravdanja”, zaključio je Teixeira.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI