Tatiana Suarez ljuta na fanove: “Govore da pobjeđujem samo zato jer sam veća od svojih protivnica”

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.09.2018 22:35h Autor:

Carla Esparza i Tatiana Suarez

Tatiana Suarez svakako je trenutno najaktualnija priča ženskog MMA-a. Ova djevojke oduševljava svojim nastupima i dominacijom, no ipak nisu svi fanovi toliko impresionirani. Mnogi smatraju da je za njene uspjehe zaslužna činjenica što je veća od svojih protivnica.

Suarez je prošlog vikenda apsolutno izdominirala Carlu Esparzu, koju je nakon 14 i pol minuta “zlostavljanja” uspjela završiti prekidom pred sam kraj borbe. Time je došla do četvrte pobjede u UFC-u te osme ukupno u karijeri, a porazi su nešto s čime se još nije upoznala. Vjerojatno je na samo jednu borbu od napada na titulu i nitko ne osporava njenu nevjerojatnu dominaciju. Ipak, neki nju ne pripisuju samo njenim vještima. I to joj smeta, budući da se odlučila požaliti putem Twittera.

“Ljudi su tako smiješni. Konstantno me pokušavaju omalovažiti, svaki puta kada pobijedim kažu da je to zbog toga što sam veća od svih cura u mojoj diviziji. To čini se nema apsolutno ništa s tim što hrvam doslovno od svoje treće godine i što svaki dan dajem sve od sebe u dvorani kako bih bila uspješna u onome čime se bavim”, napisala je ova 27-godišnja borkinja iz Kalifornije, koja inače živi bez štitnjače, budući da joj je prije šest godina izvađena nakon što je oboljela od karcinoma. Tako je Tatiana na hormonskoj terapiji koju će morati uzimati cijeli život, no to joj ne smeta da bude dominantna u sportu kojim se bavi.

Ipak, smetaju joj kritike, iako ona uredno zadovoljava granicu slamka kategorije od 52.5 kilograma. Budući da je visoka 165 centimetara, uistinu je bila podosta viša od tri svoje UFC protivnice, no isto tako je jednako visoka kao Alexa Grasso, koju je demolirala i savladala prekidom u prvoj rundi. Čak nije niti najviša borkinja u kategoriji. Samo za usporedbu, Joanna Jedrzejczyk visoka je 168 centimetara, Rose Namajunas je također 165, dok je Cortney Casey visoka čak 170 cm. Osim toga, Tatiana teško može biti puno teža borkinja od svojih protivnica, odnosno nismo sigurno da skida više kilograma od njih.

Naime, na Twitteru je u komentarima bila upitana na koliko je kilopgrama bila u borbi, da bi rekla da 68 kilograma, no onda je ipak otkrila kako se šali te je rekla da se borila s točno 57 kilograma. Za njenu visinu to je potpuno normalna težina, s tim da vrijedi uzeti u obzir i njenu konstituciju. Tatiana ima izuzetno duge noge i ruke te je zapravo to tajna njene prednosti u veličini. Naime, dovoljno je pogledati naslovnu fotografiju ovog članka da bi se vidjeli kako je njen torzo, u kojem se naravno nalazi većina težine jedne osobe, jednake veličine kao onaj deset centimetara niže Carle Esparze. Također, u borbi ste mogli vidjeti kako je Tatiana jednako mršava kao na vaganju, što samo dovodi do zaključka kako je ona veća od svojih protivnica jednostavno zahvaljujući predispozicijama. Ukratko, netko se rodi brz i eksplozivnih pokreta, netko se rodi mačjeg refleksa, netko se rodi prirodno snažan, dok se netko rodi dugih ruku i nogu. Uostalom, ona nije jedina.

Sve u svemu, Tatiana Suarez djeluje kao da će teško biti zaustaviti je na putu prema vrhu, odnosno jednostavno je toliko dominantna. Već nakon prošle borbe dobila je nadimak “ženski Khabib”, a sada se to skratilo u Thabib. I to najbolje opisuje njenu dominaciju. A sve dok zadovoljava 52.5 kilograma na vagi, nitko joj nema pravo reći kako koristi prednost što je veća od svojih protivnica. Ono što određuje kategoriju su kilogrami, a tu je ona na jednakom kao i njene protivnice.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI